Дописи про Руни

Анотація

Двадцять чотири Рунічних знаки, що вони несуть за своїм написом.

Носії давніх таємниць як шифр теперішньому людству про будову Світу та людини. В цих дописах ми будемо поступово поглиблюватись в розуміння Рунічної магії та гліфів. Підбірка окремих дописів та міркувань на тему Рунічної магії як науки та мистецтва.


З чого почати вивчення Рун?

Будь-яке вивчення, будь-якого предмета, а тим більше магічних знань і магічної науки, слід почати з чіткого бажання та готовності до трансформації свідомості. Коли ми отримуємо інформацію і приймаємо її, як свій досвід, це стає нашим знанням, а знання змінює нашу свідомість та природним чином наше сприйняття світу, яке вже має інше сприйняття реальності від того, що було до прийняття. Це просто і зрозуміло і у цьому не можна не погодитись.

Наступний крок слід зробити в бік визначень, які викликають у нас страх через незрозуміння і відсутність чітких уявлень. Руни — це Магія, Магія — це наука, наука — це знання, що ґрунтуються на практичних експериментах, а практика може бути лише постійною, постійність — це Ініціація (Посвята), а Посвята триває все життя.... І варто зазначити, щодо вчителів, в магії їх немає. Той, хто робить себе вчителем, бере на себе відповідальність навчати і, отже, навчати інших. Це суперечить природі Магічного мистецтва, оскільки відповідати можна лише за себе.

Той, хто не готовий взяти на себе відповідальність за будь-які події у житті, не повинен займатися магією, оскільки ця наука стає для нього небезпечним предметом. Починаючи з того, що можна втратити розум, і закінчуючи загрозою життю.

У магії, особливо в Рунічній, більш досвідчений Маг може передати свій досвід, а отже, і знання, менш досвідченому. Іншими словами, він може бути провідником, але не більше. Причина полягає в законах Всесвіту, якими керує та живе все існуюче, а маг, розуміючи це, діє відповідно до цих законів. Закон Волі, Закон Рівноваги, Закон Притягнення або Подібності. У Рунічному Футарку ці три рядки описують ці закони.

Отже, наше бажання йти Північним шляхом міцно!

   Ми готові посвятити себе Рунам і взяти на себе відповідальність, без найменшого сумніву та страху.

   Перед тим, як зануритися глибоко, слід дослідити поверхню. Розуміння основних магічних принципів та законів у Рунічній магії надасть чітку структуру, так званий алгоритм або визначить індивідуальну методику вивчення магічної науки. Ми повернемося до законів, поговоримо про принципи у Рунічній магії. Їх не так багато, але вони важливі.

  1. Руни слід розглядати як інструмент для мага.

  2. Біоенергетика людини нерозривно пов'язана з Рунічною структурою. 24 Руни, 24 пари ДНК. Руни мають парне значення, так само як хромосоми людини.

  3. Енергетичні центри та поля є енергетичною структурою людини, з якою Рунічні символи глибоко взаємодіють, відображаючи або, якщо хочете, граючи свою мелодію на музичному інструменті. Оператор Рун налаштовує своє поле, тим самим перебудовуючи реальність так, як йому потрібно, при цьому не порушуючи закони.

  4. Слід враховувати, що магічна свідомість працює виключно з чотирирозмірними структурами, проєктуючи їх на тривимірний світ, при цьому глибоко взаємодіючи з п'ятирозмірною свідомістю. Розкриємо це. Людина в лінійному часі та тривимірному просторі не може змінювати структуру реальності без здійснення дії, відтягнутої в часі. Маг, включаючи своє сприйняття у чотирирозмірний простір, де діє імпульсний час, може змінювати реальність тривимірного простору, впливаючи на хід подій з урахуванням законів Всесвіту. При цьому п'ятирозмірна свідомість, тобто Боги, як ми їх називаємо, з'єднуються з магом і ведуть його. Будь ласка, не плутайте взаємодію мага з Богами та релігією, де взаємодія заснована на егрегорній структурі між священиком (ієрофантом) та Богом (п'ятирозмірною свідомістю).

  5. Руни самі по собі не працюють, їх слід наповнити енергією власних сил. Наповнення енергією називається активацією. Ім'я Руни є закликом певних якостей енергій певної сили п'ятирозмірної свідомості. Для цього магу необхідно активувати свою свідомість для Рун, пройшовши послідовно кожну Руну Футарку. Не просто вивчивши значення, але й зрозумівши силу, яка наповнює кожну Руну, з'єднавши свою свідомість з П'ятирозмірною Свідомістю. Це дозволяє магу та Рунам стати єдиною цілісністю на енергетичному рівні, і маг здатний керувати Силою Рунічної структури.

  6. Кожна Руна містить 1/24 частину кожної Руни і нерозривно пов'язана з усім Футарком. Маг не може бути оператором лише однієї Руни або кількох улюблених, або усього Футарка або нічого.

  7. Руни не мають нічого спільного з релігіями. Рунічна магія не має егрегоріальної структури. Закони релігій та правила, що зобов'язують людину слідувати канонам, відсутні. Руни самі є Законом і не потребують додаткових доповнень. Маг, вивчаючи Рунічні знаки, пізнає ці закони і може узагальнити їх, але вони завжди будуть суб'єктивними.

  1. Руни є безличними і не мають так званих духів, вони всього лише відображенням самого мага в Рунах. Не слід приписувати людське Рунам, так само як і надавати Богам людських рис. Ми відображення всього цього, але помиляємось, якщо думаємо, що не є амальгамою П'ятирозмірної Свідомості. Найвищий рівень незнання — це коли відображення у дзеркалі твердить, що воно є реальним і головним, а Предмет це ілюзія.

  2. Будь-які магічні дії відбуваються в обмеженій матриці Свідомості Мага. Розуміння та знання того, як працюють закони, розуміння себе та своєї місії тут і зараз, накопичує Силу Мага і дає можливість змінювати реальність. Зменшуючи відстань лінійного часу між початком і завершенням, але ні в якому разі не видаляючи час взагалі. Намагатися отримати миттєвий результат у Рунічній практиці та уникати відповідальності за те, що відбувається, це найбільша дурість, яку людина може зробити стосовно себе.

   Наведені вище принципи є суб'єктивними спостереженнями і можуть бути доповнені або змінені. Але вони залишаються суб'єктивними. Кожен маг має право встановлювати ці принципи лише для себе і використовувати їх. Будь-яке узагальнення є нав'язуванням, оскільки у практиці Рунічної магії принципи можуть змінюватися пропорційно розширенню свідомості мага.

В чому сила Рунічної Магії?

Самі Рунічні символи не мають магічної сили. Ці знаки наповнюються Силою, джерело якої залишається закритим для тих, хто не має посвяти. Ось у чому полягає таємниця Рун, яка залишається закритою для непосвячених. Посвячення не відбувається за традиційним шляхом передачі від учителя до учня або рукопокладанням. Посвячення є результатом вибору Богів та особистого обрання посвятити себе вивченню Рунної Магії.

Руни розкривають свої магічні властивості, якщо маг посвятив себе Силі Богів і залишається вірним їй. Тільки тоді він може звертатися до Сили, не благаючи, а закликаючи її, наповнюючи свою магію.

   Звичайно, можна вивчивши значення символів на каналі власної сили, надати їм імпульс своєї магії, але це, як правило, слабка магія порівняно з Рунічною магією, наповненою Силою Богів.

   Хто ж такі Боги? Тут не варто зводити до релігії, оскільки Боги-покровителі Рунічної Магії — це свідомості, а не міфічні образи. Ці свідомості володіють Високим розумом і Мудрістю, яка ніяк не пов'язана з людським розумінням.

   Розуміння людей відповідає дуальному сприйняттю світу, і це відображається у їх сприйнятті самої Рунної Магії. Чорна або біла, зла або добра, такі, як люди самі. Але Рунічна Магія безстороння і ніколи не буде мати щось спільне з поняттями антагонізму.

Візуалізація у Рунічній магії

 Для тих, хто практикує Магію, відомо, що візуалізація є основою дій, що призводять до результату. Ритуал або церемонія — це ніщо інше, як збудження магічної уяви, де розгортаються початок, процес і кульмінація результату, що допомагає магові уявити, тобто візуалізувати результат.

   У практиках шаманізму для цього необхідно увійти в транс або стан поглиненості. Деякі практикують медитацію, це також елемент магічного поглинання візуального образу. Є два варіанти візуалізації: "слухати" образи на екрані третього ока і передавати образи на екран. І в першому, і в другому випадку слід зупинити потік думок і роздумів, тобто припинити внутрішній діалог.

Якщо сприймати, бачити — це зрозуміло, то як передавати? Ось для цього і використовують ритуали. Але ми говоримо не про ритуальну магію, а про Рунічну магію. Для цього розглянемо теорію множинності просторів і часу.

   Існує тривимірний простір з факторіалом лінійності часу, з якого беремо відлік. (Факторіалом назвемо поняття часу). Двовимірний простір має факторіал прозорості (відображення в дзеркалі). Його можна зобразити як безкінечну площину або безкінечну лінію.

   Одновимірний простір має факторіал поляризації. Його можна зобразити також як безкінечну лінію або точку. Нульовий простір — це хаос або проявлення відсутності енергії з нульовими показниками сили, вібрації та якості енергії. Це важко уявити, оскільки це порожнеча або велике ніщо, безодня космосу.

   У магії Рун ми працюємо з чотирма проявами станів енергії в кожній Руні, створюючи або моделюючи форми енергій через трансляцію Рунічного символу. Зауважимо, що показники стихій у магії також чотири. Ми повернемося до стихій, поговоримо про модулюючу візуалізацію.

   Розглянемо два постулати: моделювання образів (від слова "модель") і модулювання сприйняття (від слова "модуль"). Моделювання — це складання з елементів первинності матерії, проявленої енергії, розрізнених образів, цілісну картину, яка сприймається на екрані сприйняття. Модулювання сприйняття — це встановлення готового шаблону або готового образу або створеного раніше на екрані сприйняття ("третє око").

   Практичне застосування в постановці візуалізації відбувається через ментальне поле мага. Уявляючи процес або результат, його можна посилити за допомогою Рун. Для цього створюються транслюючі формули або зв'язки. Їх можна називати "став" (дощечка, дерево, оскільки вони в основному складаються з вуглецю).

   Рунічний зв'язок стає підсилювачем ментального поля, а вуглець дерева приймає заряд ментала, спрямований на результат. Ось чому складно знайти готову Рунічну формулу для певного результату.

   Спочатку відбувається візуальне визначення, а потім пишеться формула. Під час моделювання захоплюється енергія первинної матерії вимірюваності з полів хаосу і поступово будується одновимірна структура в поляризованому, коливальному факторіалі, тим самим енергія проявляється.

   Подальший процес матеріалізації створює двовимірну проєкцію в факторіалі прозорості, яку маг спостерігає своїм буддійським тілом на екрані третього ока, частіше у вигляді відображення в дзеркалі. Чим детальніше будується зображення, тим легше матерія проявляється у тривимірному просторі.

   Якщо процес творення посилюється Рунами, то структурування матерії у тривимірному просторі прискорюється. Однак моделюючий процес все ж таки відбувається у лінійному факторіалі повільніше, але згідно зі сценарієм або постановкою мага.

   У випадку модульності, процес протікає вже на основі раніше проявленої, реалізованої схеми. Створена модель, що дала готовий результат, надає готовий модуль для постановки, але лише той, який був модельований раніше та має свій визначений алгоритм.

   Є результат для однієї ситуації, але для іншої ситуації той самий результат не може бути. Наприклад, якщо ми беремо готову рунічну формулу як модуль та намагаємося застосувати її до своєї ситуації, то слід бути готовими до того, що результат буде іншим, ніж той, коли цей модуль використовувався. (Так би мовити, непередбачуваний, побічний ефект).

   Ми повинні розуміти, що в рунічній магії більш ефективним є постулат моделювання, на відміну від модулювання. Хоча в церемоніальній магії модуль краще, ніж модель, це більш безпечно, так би мовити.

   Висновок очевидний: рунічна магія завжди є практичним експериментом, іноді непередбачуваним, особливо для тих, хто не активував руни та не є посвяченим оператором.

Як подолати страх перед Рунами?

Ти у безодню крокуєш,

Не знаючи, що там.

Довіра лише допоможе тобі.

Нехай буде, що буде,

Не запитуй про страх,

В обіймах Богів або у безодню.

Ти готовий загинути,

Щоб ожити знов.

Готовий померти,

Щоб жити.

Ти таємницю розкриєш,

Або будеш, як всі...

   Страх перед Рунами — це страх перед Смертю. Коли ми робимо крок для пізнання, ми подолаємо найбільший страх, страх смерті. Така є ціна.

   Готовність померти для минулого, щоб воскреснути для майбутнього. Це остання битва Регнарьоку для кожного, хто ступив на шлях пізнання Рун. Як вікінг, готовий померти в бою, щоб потрапити в Вальгалу. І в цьому є таємниця посвяти себе Рунам. Одного разу спробувавши ці знання, ми не зможемо більше бути байдужими до Рун, вони завжди будуть заманливими.

Ми помираємо для всього іншого, оскільки Руни — це знання, що з'єднує нас з джерелом Всесвітньої мудрості — Міміром. Через Руни ми починаємо бачити те, що раніше не бачили, і це викликає страх і опір нашої природи. Все невідоме викликає страх, така природа людини.

Ми думаємо, що нам не дозволяють увійти в Руни, і тому є страх, але це ми самі тримаємо себе, боячись переступити через наше почуття комфорту, боячись вийти за межі зрозумілого і ввійти в темну порожнечу. Тому це схоже на страх смерті. Чи схоже це на самогубство? Ні, це зовсім не так. Самогубство — це відмова від себе і від реальності, це боягузтво жити, це жалість самого себе, це найвищий ступінь егоїзму і безвідповідальності перед собою. Ми ж говоримо про духовну смерть, смерть підкорення, смерть Перемоги над собою.

У пізнанні Рунічної магії, кожен крок — це смерть і воскресіння самого себе, на кожному витку Рунічного кола. Ми кожного разу переживаємо відродження, проходячи через ФЕХУ, і Смерть трансформації ДАГАЗ. І кожен крок Футарка — це пізнання смерті і народження, це вдих і видих, це кожна мить і кожен момент, вічна боротьба руху, боротьба за перемогу над собою, над своїм неприйняттям, над своїм супротивом прийняти себе таким, яким ти є.

Перед смертю все життя пролітає перед очима, і перед тим, як вступити на шлях Знань Рунічної магії, теж саме відбувається.

— Ой! А що буде?

— Ой! А якщо я не зможу?

— Ой! Що скажуть мої рідні?

— Ой! А зараз мені треба щось змінити?

— Ой! Це ж мене потрясе?

— Ой! Тепер я захворію і помру?

— Ой! Ось друг Руни взяв, а в нього тепер все погано!

— Ой, ой, ой.... У кожного свій ОЙ....

Як подолати ці страхи? Ніяк, їх не можна подолати, вони завжди були, є і будуть. Не вийде так, що вирішу, страхи підуть геть, і потім, можливо...

Це схоже на те, що ввійти у холодну воду — або одразу, або замерзнеш. Так можна замерзнути швидше і назавжди, і найголовніше, жалкувати про пропущену нагоду.

Життя — це пізнання, а в пізнанні завжди буде страх, який потрібно подолати. Той, хто подорожував, пам'ятає цей самий страх, це й є рух і життя. Ми будемо жалкувати все своє життя, що одного разу не вирішили розірвати коло комфорту і не змогли переступити свій страх на зустріч невідомому.

Той, хто не зробить кроку подолання себе, завжди буде відчувати гіркоту, яка знищує набагато більше людей, ніж усі світові катастрофи. Жити і гнити зсередини, з'їдений сумнівами щодо правильності і неправильності — правила, що встановлені не нами.

Той самий, хто вирішив сам встановлює правила свого життя, але ціна за це — смерть, смерть свого страху, подолання. І що, подолав і страх пішов? Ні. Він поруч і буде постійно шептати тобі "ОЙ"... Один страх помирає, інший займає його місце, в цьому полягає боротьба з самим собою. І це на все життя.

Ми можемо приховатись від страху, можемо не помічати його, але він завжди буде з нами. Ми думаємо, що ті, хто вчиняють подвиги, вони безстрашні? Це брехня. Герої бояться, і можливо ще більше, ніж ми, але їх скасовує дія або поступка подолання страху. Ні, це не розробка страху, не аналіз страху, не психологія і тренування або міркування, а саме дія — ось що дає пройти й подолання.

Після того, як ти зіткнешся зі страхом, і лише тоді, оглядаючись, ти побачиш, що він не такий страшний, але цей ризик і почуття, які ти подолав, незабутні. Перший стрибок з парашутом — спершу страх, а потім задоволення від подолання. А коли сотня стрибків... Ой, як ти не боїшся стрибати? Хто сказав, що не боїться, хто? Цей страх буде завжди шептати, а ти впевнений, що сьогодні твій день і парашут розкриється? І так сотня стрибків, кожного разу...

Суть не у кількості, суть у подоланні себе і свого старого друга, який моделює те, чого немає. "Я подумаю про це завтра", "Я буду розв'язувати питання, коли воно станеться", "Коли станеться, тоді побачимо, що робити"... Ці фрази говорили герої, щоб подолати страх. У кожного своя афірмація, кожен повинен знайти свою фразу для свого страху, щоб подолати себе.

І що ж з Рунами, те саме. Подолання. Нам слід перевірити себе. Вивчити Руни — це наше бажання і чи це наше бажання змінитися. Це НАУТИЗ, людського бажання, хочу, хочу або це мені необхідно.

Необхідність і бажання. Якщо нас стискає до стіни, ми біжимо крізь заборонені прапорці, і страх не доганяє нас. Це тонка межа між "Я не здамся і все пропало"...

Вивчити руни і бути оператором рун, або брати готові "рецепти" і бути користувачем Рун, так би мовити, споживачем.

А, бо ти творець себе, і ти керуєш собою і своїм життям, або тобою керують і використовують...

РОБИ ВИБІР!

НАСТАВ ЧАС!

ЩОБ ПОТІМ НЕ ЖАЛІТИ!


Випробування на шляху активації…

Випробування на шляху активації, особливо на шляху магічного пізнання, завжди будуть і повірте, коли ви стикаєтеся з цим, ви захочете все кинути...

АЛЕ ЗАРАЗ, СПРОБУЙТЕ ОСОБЛИВО УВАЖНО МЕНЕ ПОСЛУХАТИ, ЦЕ ДУЖЕ ВАЖЛИВИЙ ДОСВІД НА ШЛЯХУ ПІЗНАННЯ МАГІЇ. І Я ЗАРАЗ РОЗКРИЮ ВАМ СТРАШНУ ТАЙНУ, хоча це і не таємниця, але все ж дуже важлива!!!!

Коли ви наближаєтеся до джерела Міміра за новою порцією чистих знань, завжди з'являються перешкоди.

Рунічна магія базується на ВОГНЯНИХ знаннях, і черпаючи знання з джерела, ми випиваємо вогонь, а не воду, як, наприклад, в ритуальній або церемоніальній магії. Ось чому багатьох спалює Руністика, і більшість людей віддаються емоціям та театральним ритуалам.

Вищі сили, як би кожен раз перевіряють, чи готові ви набрати ВОГОНЬ і не відступити, чи готові ви зробити крок, коли всюди говорить природа і все навколо говорить, що ні, не треба, і виникають гори, які неможливо перелізти. Адже багато хто сприймає це як знак, що далі немає шляху, отже, не треба йти, знак, як би говорить, якщо є перешкода, то це тобі говорять, щоб ти зупинився, і багато хто смиренно кладе руки.

Я давно у своєму житті переконався, ступивши на шлях магічної свідомості, коли виникають перешкоди, на які кладуться руки, це означає, що ти на порозі нового підйому, і чим сильніше тебе притискають до землі обставини, тим крутіше буде підйом. Але перед цим ти повинен піднятися сам, над самим собою. І знаєте, що це означає?

У ВОГНЯНІЙ РУНІЧНІЙ МАГІЇ, ПІДНЯТИСЯ НАД САМИМ СОБОЮ — ЦЕ МАЛЕНЬКА СМЕРТЬ, ЦЕ КІНЕЦЬ УСЬОГО, ЦЕ КОЛИ В НЕОБМЕЖЕНОСТІ І З ДИКИМ КРИКОМ І НЕЗУПИННО, НЕ ВІДЧАЄМ, АЛЕ ДИКОЮ НЕ ЛЮДСЬКОЮ ЗЛІСТЮ ОСУДУ, ТИ КИНЕШСЯ НА ЦЮ ГОРУ, ЗАБИРАЮЧИСЬ, ЗСУВАЮЧИ ПАЛЬЦІ ДО КРОВІ, НЕ ВІДЧУВАЮЧИ БОЛЮ, І ЛІЗЕШ НА ВЕРХ, І КОЛИ НАВІТЬ СМЕРТЬ ВІДСТУПАЄ СТОРОНОЮ, І ЗА ТВОЄЮ ДИКІСТЮ ВІКІНГА, ГОТОВОГО ПОМЕРТИ У БУДЬ-ЯКУ СЕКУНДУ, ЩОБ ПОПАСТИ В ВАЛГАЛЛУ, ТОМУ ЩО НЕМАЄ ЩО ВТРАЧАТИ І ТОБІ ВСЕ ОДНО, ЩО СТАНЕ З ТОБОЮ, АЛЕ ТИ УПИРАЮЧИСЬ ВСІМ СВОЇМ БУТТЯМ, ПІДНІМАЄШСЯ НА ВЕРХ НЕ ЗВЕРТАЮЧИ НА СВОЮ КРОВ, А МОЖЕ І НЕ ТІЛЬКИ СВОЮ, ПЕРЕСЛІДУЮЧИ ОДНУ МЕТУ В ОСТАННІЙ РАЗ, ПЕРЕД ЛИЦЕМ СМЕРТІ піднятися на вершину і зробити ковток, один ковток, і все...

Але "все" не настає, ти робиш ковток ВОГНЮ і відчуваєш наповнення тією МУДРІСТЮ МІМІРА, І СТОЯЧИ НА ВЕРШИНІ, ОТОЧЕНИЙ БОГАМИ, ЯКІ ЗАПЕРЕЧНО КИВАЮТЬ ТОБІ, ДАЮТЬ ТЕ, ЗА РАДИ ЧОГО ТИ ЛІЗ, ЗА РАДИ ЧОГО ТИ ЗРОБИВ ОСТАННІЙ ПЕРЕДСМЕРТНИЙ ЗУСТРІЧНИЙ СТИСК.

І ти дивишся вниз до підніжжя гори, і багато людей стоїть там знизу, і багато хто підходить, торкається вологого, мокрого каменю і відходить з опущеними руками і пригнутою головою, і ти, мов би чуєш "ні, це не моє, у мене стільки знаків, які говорять, що лазити на цю гору не треба, ти загинеш". "Ой люди, кричу їм, піднімайтесь тут так добре", але, дивлячись на тебе, як на безумця, стоячого з нескромними дурними очима і безумним і сяючим від щастя поглядом, у повних крові рясах і з розкритими до кісток руками, люди відступають від тебе, як від чудовиська, і мовчки залишаються там, де вони були й до цього. І ти падаєш на коліна і починаєш гірко плакати від самотності і суму, які вони не можуть бачити і розуміти те, що ти бачиш і розумієш ТИ...

Це і є кров і сльози твого Духа ПЕРЕМОЖЦЯ, над самим собою. І настає спокій, неземний, незрозумілими словами, і мудрість, як би огортає тебе, мовчазним потоком неонової енергії, ти ховаєшся в ньому, як у накидці, яка прозора і водночас важка, як покривало. Це не описувано словами, це неможливо описати і навіть показати, це треба пережити...

...ТАК КОЖЕН РАЗ УМИРАННЯ І ВІДРОДЖЕННЯ. ЦЕ І Є ШЛЯХ МАГА, І ВСТАТИ НА ЦЕЙ ШЛЯХ ЗАНЕСЕНИЙ ВСЮДИ ПРОЙТИ ЦЕ КОЛО.

АЛЕ ТО, ЩО ТИ ВІДЧУВАЄШ І ОТРИМУЄШ В ЗАМІН, НАБАГАТО СИЛЬНІШЕ І ВЕЛИЧНІШЕ...

Перешкоди на шляху пізнання Магії, особливо Руністики, Північної традиції, завжди будуть, і нехай це буде для вас знаком, що після подолання перешкод ви станете іншими, сильними і мудрими, і це бажаю вам пережити самим. НЕХАЙ БОГИ БУДУТЬ З ВАМИ, ТАК І СТАНЕ.

Першоелементи природних стихій або алхімія енергій

Залежно від розглянутої просторової мережі ми спостерігаємо прояв енергетичних частинок, які ми називаємо першоелементами. У тривимірному просторі ми спостерігаємо чотири першоелементи, які називаються стихіями. Відповідно, у двовимірному просторі проявляються три першоелементи, в одновимірному — два, а у нульовому — один. Таким чином, розмірність простору додає прояв першоелементів. У чотиривимірному їх п'ять, у п'ятимірному — шість і так далі.

   Першоелемент — це первинна структура енергії, що несе певний стан енергій і володіє показниками Сили, Вібрації, Якості.

   Розглянемо першоелементи тривимірного простору: Вогонь, Повітря, Вода, Земля.

ВОГОНЬ — це стихія або першоелемент, що визначає АКТИВНІСТЬ енергії, її динаміку і рух з певними характеристиками. Вивчаючи схему Дерева Йггдрасіль (див. малюнок), ми можемо визначити наступні Руни, що виникають зі Світу* Муспельхейм і мають домінування стихії вогню: РАЙДО, ХАГАЛАЗ, ЭЙВАЗ, ФЕХУ, ТАЙВАЗ, ЛАГУЗ.



ПОВІТРЯ — це стихія або першоелемент, що визначає НАСИЧЕНІСТЬ, ментальність, візуальність, образ стану енергії, який зберігає інформаційний складник першоелемента, так звану його пам'ять. Руни, що виникають зі Світу* Йотунхейм і мають домінування стихії повітря: АНСУЗ, ВУНЬО, ЙЕРО, ДАГАЗ, СОВІЛЬО, МАНАЗ.

ВОДА — це стихія або першоелемент, що визначає ГУСТИНУ, концентрацію, вміст потенціалів енергій, наповненість, межу стану або структури. Руни, що виходять зі Світу* Ніфельхейм і мають домінування стихії води: ТУРИСАЗ, ГЕБО, ИСА, ОТИЛЛА, АЛЬГИЗ, ЭВАЗ.

ЗЕМЛЯ — це стихія або першоелемент, що визначає ПРОЯВЛЕННЯ, матеріальність першоелемента, стан енергії, ефірність, відображення або матеріалізацію в фізичному тривимірному світі. Руни, що виходять зі Світу* Ванахейм і мають домінування стихії землі: КЕНО, НАУТИЗ, УРУЗ, ПЕРТ, БЕРКАНА, ИНГУЗ.

Руни також мають додатковий потенціал, що черпає свою енергію з верхніх, нижніх і середніх світів, що сприяє зміні потенціалу енергій на протилежний по відношенню, до початкового. Ці зміни залежать від напрямку потоку Рунічного потенціалу від Вузла (Світу*) або до нього. Змінюючи напрямок потоку, змінюється сам першоелемент на інший. Оригінальний першоелемент вогню, наприклад, може перетворитися на першоелемент води.

______________________

   *(Світом ми називаємо концентрований енергетичний вузол, перетин або з'єднання певних станів енергій у матриці енергій (мережі), що створює певну матерію і забезпечує самопідтримуючий стан стабільності і стійкості до розпаду, наприклад, планети.)

Спадщина Одіна

   Ми багато разів чули і читали історії про Одіна. Один відкрив людям Руни, і сам Він є Батьком Магії Рун. Але чи задумувалися ви, що Один пізнавав магію як науку та мистецтво у різних її проявах. Ми знаємо, що Один використовує практики чаклунства, відьмацтва, некромантиї, шаманізму, чорномагії та багатьох інших напрямків у Магії. При цьому ці практики Магічного мистецтва не завжди безпечні для життя.

   Темне Ремесло часто переважає в знаннях, які ми пізнаємо через Руни. Всеотець дарує нам мудрість пізнання свого темного початку як елементу невідомого, виступаючи як провідник Дикого полювання і маючи у своїх фамільярах вовків і воронів. Один збирає полеглих воїнів, розділяючи їх з Фреєю. Його мудрість і секретні знання відкриваються нам не лише завдяки Рунам, але й пізнанню Магічного Ремесла, що стикається з неознаним темрявою нашої пам'яті. Так яку спадщину ми можемо отримати від Одіна, Бога мертвих і живих, Бога, що володіє всіма можливими Магічними практиками? Адже, якщо ми ще не повністю усвідомили, що саме через Магію Рун ми пізнаємо всі аспекти світлого і темного Магічного мистецтва.

   Один, як ніхто інший, підштовхує нас пізнавати Магію як науку і мистецтво. І нам не відкрилися б таємниці Магії, якби ми не змінювали свідомість, адаптуючи її до розкриття цих таємниць. Магія ніколи не розкриється лише через наше бажання, вона відкриває свої схованки та ворота пізнання лише тим, хто перетворив себе і свою свідомість на прийняття цієї спадщини. Ми вступаємо в спадщину Магічних знань не тому, що ми маємо право на це за нашим бажанням або за народженням, від учителя або іншим способом, ні і, ні.

   Це право ми вибороли, як в битві не одне втілення. І все ж, це не дає нам доступу. Навіть якщо ми присвятили себе цьому або якщо нас "присвятили", це не дає нам доступу. Мати право і мати доступ — це різні речі. Багато хто має право на пізнання магії, і багато хто навіть користується магією, але це не дає їм доступ до священного у Магії. Лише змінивши себе, змінивши свою свідомість, створивши баланс між світлом і темрявою всередині себе, тоді ми отримуємо ключі до таємних дверей Вищого Магічного мистецтва. Не варто займатися самозадоволенням,

   Магічна Воля стає доступною тому, хто готов змінити свій погляд і свою сутність, своє бачення і свідомість щодо того, що він пізнає. Прийняти, а не просто отримати, треба вбирати в себе, а не просто зануритися, треба дозріти всередині і вистрілити шокуючим спалахом, перемігши біль, до Знання. У цьому і полягає сенс у-свідомити, зверх-у-свідомити.

   Один заплатив за ці глибини ціною, віддавши жертву, яка має не лише символ перетворення і болісної трансформації, але й показав шлях НАСЛІДКУ тим, хто готовий піти та прийняти ці Спадщини, позбавившись людського і наповнившись Божественним. Немає сильного болю, ніж духовний біль, біль, що ранить і полум'ям пекельним горить всередині, обпалюючи все, не дозволяючи прибрати і терпіти, біль, якого неможливо приборкати або загасити.

   Цей біль ми переживаємо кожним кроком у глибини Магічних знань, з дикими криками беззвучних страждань, що ведуть нас до темного схованого боку нас. Один не дарує полегшення і по тішення, Він може бути лише мовчазним провідником, віддаючи нам Свою Спадщину краплиною, рівнозначною нашій краплині, пролитій на жертовний алтар нашої свідомості. Це жертва цінними Знаннями, що отримуються лише таким шляхом, шляхом Спадщини Одіна, шляхом крізь біль жертви себе самому.

Коло активації...

   Проходячи кожен раз круг активації Рун, ми перетинаємо поріг Наслідку. Ми успадковуємо Таємницю Себе, розуміємо те, що раніше було закрите завісою сліпоти. Ми отримуємо коло захисту, це коло стає нашою владою, силою, за допомогою якої ми відкриваємо двері до знань. Ступаючи на новий шлях, ми починаємо бачити, що взаємодія має бути партнерською, і тоді ми радіємо.

   Очистившись від непотрібного, ми заспокоюємося і нарешті розуміємо сенс плинності часу, це дозволяє нам переглянути наші страхи і розкрити таємниці того, чого ми не можемо, і, що важливо, не хочемо вже повернутися, раптово піднявши руки вгору, ми закликаємо захист і здобуваємо перемогу, яка нас насичує енергією.

   Ми починаємо бачити мету і розуміємо, що іноді потрібно проявити гнучкість для її досягнення, і ми стаємо спостережливими з усім можливим уважністю, не помічаючи того, що це гармонізує нас і збалансовує, а потоки досі невідомих Сил наповнюють нас плодами, які ми стали помічати, і ми розуміємо, що це все є НАСЛІДКОМ, що веде нас до трансформації, з якою неможливо протистояти.

   Ми стрибаємо з повною вірою і ясним розумінням у безодню, не знаючи, що там, але довіряючи Богам, довіряючи Одіну і своєму долі. Ми не думаємо про жахливу глибину, про лякаючу темряву, про наслідки того, що буде, ми просто знаходимо віру в себе і в те, що ми отримали в НАСЛІДОК і те, що отримаємо.

   Ми не дивимося під ноги, проходячи по канату над прірвою, ми йдемо до мети на інший край. Там є те, що нас тягне, те, до чого ми прагнемо, те, що вже не лякає нас, а навпаки — надихає.

   Так проходячи активацію і наближаючись до Руни Наслідку, ми нарешті можемо впевнено охарактеризувати коло захисту, коло наслідків, коло сили і Коло СИЛИ, які ніколи не зрадять нас, тому що і ми не зрадили себе, пройшовши весь цей шлях до ТРАНСФОРМАЦІЇ.

Руна Одіна — Руна Вірду — Руна порожнечі — Руна наповнення

Отож, ви підходите до краю, перед вами порожнеча майбутнього і неозначеності. Ви тримаєте у руках Руну, на якій нічого не потрібно різати. Ця Руна ви самі, в цьому і є таємниця 25 плашки. Ця руна не належить Футарку, вона і є Футарк.

Коли Один побачив Руни, то Він усвідомив 24 зв'язки і 24 ключі до Світів, Він спізнав таємницю, що 25-й елемент і 25-та Руна — це суть знання всіх Рун, це Він сам.

Посвячення в Рунічну традицію є ритуальною смертю, подібною тій, якою піддався сам Один. Це не означає, що нам потрібно повторювати таке принаймні це дурість, але розуміючи глибину духовної смерті, це приводить нас до духовного посвячення. Вмирання на користь Знань — це вище посвячення себе Рунічним таємницям та самому Всевладному Рунічної магії — Одіну.

Ритуальний символізм Посвячення — це прірва, що розділяє нас. Глибина прірви бездонна, так само як і саме знання в Рунічній Магії. А прірва — це два береги: людський і магічний, які дають нам розуміння того, що розриваючи прірву через Посвячення, назавжди розділить нас на людське і магічне.

Провалившись у глибини Магії, ми втратимо себе як людина, знайшовши в собі Мага. У цьому символізмі ми крокуємо на зустріч невідомому, жахаючому своєю безкінечністю пізнання, що вимагає від нас здійснити акт падіння в прірву з повною вірою та відданістю. Це не самогубство у відчаю людського Его, це осмислений акт самоозначення на користь Знань. Ми, наче, падаємо до рук Одіна, і Він або поверне нас до людської природи, або перетворить нас в Магів, і обидва ці варіанти стануть назавжди необоротними як досвід.

Якщо ми прийдемо до тями в людському, то туга за магією буде терзати нас назавжди, і це покаже нам, наскільки ми безвідповідальні та неосмислені, щоб здійснити цей ритуал. Якщо ж Один обрав нас для Магії Рун, то відданість людському має бути такою ж безповоротною. Вовки Одіна мучать тих, хто не готовий назавжди покинути людську природу, і Freki - "жертвуючий", буде поглинати всю нашу цікавість до магії, позбавляючи доступу до сакрального, якщо ми не готові стрибати в прірву Знань. Так само Geri "жадібний" буде наступати на наші п'яти поглинаючи нашу людську природу. Ви вже не будете ті ж, у будь-якому випадку, але в одному ви повинні бути щирі і відкриті перед собою — наскільки ви готові безвідповідально та свідомо здійснити цей акт посвячення себе Одіну, посвячення себе в Північну традицію.

Якщо ви не готові, то краще не робити цього ритуалу, на який ви не готові. Якщо ви ще не насолоджувалися людськими іграми, якщо ви ще не готові, прошу вас не брехати собі, бо Одіна ви обманути ніколи не зможете. Він бачить наші серця своїм оком з джерела МІМІР краще, ніж ми своїми двома.

Якщо ж ви готові, без страху, впасти в руки Одіна, то відважно крокуйте в прірву і довіртеся тому, хто вас підхопить на руки, а якщо навіть доведеться розбитися на смерть, це краще, що з вами станеться, бо відчуваючи солодощі Магічних Знань, життя без Магії втрачає будь-який сенс. БУДЬТЕ ТАК! В ІМ'Я ОДІНА!

Поради в ремеслі Рунічної магії

1. Захист. При будь-якому мантичному дійстві, Магу необхідно застосовувати захист на себе та на свою діяльність. Першочерговий захист — це стан спокою та рівноваги. Не слід займатися Ремеслом, якщо погане самопочуття, хвороба, зневіра сил, у нетверезому стані, в зміненому стані свідомості або в іншому нестабільному стані. Ідеальний варіант — використання амулетів, також рекомендується проводити розклади на освяченому платі або алтарі. Рекомендується стежити за своїм станом щодо питаного явища в повному безпристрасності. Будь-яка співчутливість, жалість або участь повинні бути виключені у мантичному дійстві, а також у будь-якому магічному.

2. Таємниця. Магію слід здійснювати в таємниці, і є кілька причин для цього. Перша причина — це так само захист. Спостерігач у Магічному дійстві має бути один, або якщо беруть участь кілька осіб, вони також повинні бути Магами. Ритуал або мантика завжди проводяться в одному полі і в одному сценарії, а для цього потрібне розуміння того, що робиться на однаковому рівні свідомості. Будь-яке магічне дійство — це процес програмування, і, звичайно, це повинні робити професіонали. Групові дійства рекомендується здійснювати в одній традиції, на загальному каналі Підсвідомості. Якщо Рунічна магія, то всі посвяченим Богам, які покровительствують Рунам, і не варто змішувати традиції. Друга причина — це збереження сакральності дійства і нерозголошення його стороннім. Будь-які закляття, заговори, гальдри, стави, в'язі, формули, розклади та інше, викладені для загального використання, втрачають свою первинну Магічну Силу. Якщо Маг хоче, щоб його Магія була сильною, то нехай зберігає її в таємниці. Передавати таємницю знань слід лише гідним учням в закритому доступі від сторонніх.

3. Контроль. Основа контролю в Магії — це управління. Контроль — це не стримування, це управління Магією. Маги контролюють у своєму Ремеслі все, що вони роблять, від початку процесу до результату. Здійснюючи розклад для кверента, наприклад, Маг уже здійснює Магію, і просто "гадати" або у вигляді розваги "розкладати" Руни або ще гірше робити "акцію" і "знижку" на своє Ремесло — це безвідповідально і надзвичайно небезпечно, як для кверента, так і для Мага. Завжди має бути першочергове запитання до Мага від кверента, і у своєму Ремеслі неплавно здійснювати торгівлю, знижуючи своє Діяння до таких примітивних маніпуляцій. Маг повинен пам'ятати ціну, яку він заплатив за ЗНАННЯ, і пам'ятати, що СИЛА — це не ринок і не базар. Людська співчутливість та співчуття не властиві Магам, так само як і Силі, що стоїть за нею. Кожен повинен нести відповідальність за свої дії по повній ціні, і знижки не буде.

4. Відсічення. Будь-яке мантичне діяння повинно бути оплачене, як і будь-яке Магічне Ремесло. При цьому передоплата, і жодних потім. Першочергова безпека кверента та обрізання залежності — це оплата (відсічення). Подруге і не менш головне — це акт довіри, який виражається в первинній повній оплаті. Звичайно, передбачається, що довіра кверента має бути виправдана проведенням Діяння до результату. В протилежному разі, якщо Маг не реалізував свою Магію до результату, він заплатить великим, і іноді дуже кроваве за це з Силою.

5. Відповідальність. Знання — це досвід, досвід — це діяння, діяння — це відповідальність. Маг отримує постійне навчання у своєму ремеслу. Все те, що не наповнює Мага, повинно бути відзначено без пошкоджень. Відповідальність — це розумне і постійне наповнення. Розвиток Мага, як і самого Ремесла — це мистецтво, яким Маг займається постійно. Будь-які зв'язки, індульгенції, почуття особливої важливості та інше людське, Магу необхідно позбавлятися, при цьому протягом всього свого життя. Шлях практики в Магії — це шлях Воїна Духа. Тільки вперед без огляду назад. Бо рух — це і є життя Мага.

Рекомендації це не обовʼязково

   Коли я говорю, що рекомендую, це не обов'язково означає, що це маєте робити ви. Я хочу зазначити або нагадати, що я – провідник. Провідник не може змусити вас робити одне або інше, тим більше наказувати, як потрібно діяти. Річ у тому, що в магії експеримент та практика стоять вище будь-яких догм та канонів, навіть правил. Таким чином, коли ви не "слухаєтесь" і дієте по-своєму, дивно, я це вітаю. Мої рекомендації – це передусім мій власний досвід, яким я пройшов, і я можу вас вести тільки тим шляхом, яким пройшов сам. Це ваше право дотримуватися чи ні моїх рекомендацій.

   Якщо я кажу, що вам варто надіти шолом, тут небезпечно, а ви цього не робите, я просто висловлюю варіант, що "камінь" може впасти на голову і буде болісно. Проте, існують варіанти, що камінь не впаде, голова міцніша за шолом, можна врятуватися, або камінь впаде не на голову, а на ногу, а на ногу шолом не передбачений. Що я хочу цим сказати? Ударитися головою об камінь або ні, це ваш вибір. У минулому, коли я йшов цим шляхом, я падав і зазнавав ушкоджень без шолома, тому я попереджаю про можливість падіння каменів на голову, і тому кажу надівати шоломи. Надіюся, алегорія зрозуміла.

   Мої дорогі відьми, ви завжди маєте вибір. Ваша непокора, так зване "ви не слухаєтесь", це ваша відповідальність, а не переді мною, а ваша особиста. І я не буду й не хочу докоряти вам фразою "я ж говорив". Крім того, коли я кажу "рекомендую", я стараюсь пояснити чому. Десь так.

   Далі, щодо "не знаю, чому я у вас навчаюсь?" (Я, між іншим, у вас навчаюсь теж, і якщо я не навчаюсь у вас, то нехай на голову мені камінь впаде, коли я буду без шолома, більшість гуру навчають, не навчаючись самі, до речі, ми всі поступово навчаємося один від одного).

   Отже, я вам, мої дорогі, скажу: немає випадковостей у цьому світі, просто немає, і все. Рунологів та вчителів з Рун є велика кількість, деякі заслуговують на повагу, і навіть дуже, а інші так звані "ініціатори" та "посвʼящальники", ну так, нехай будуть з ними Одін.

   Я не претендую на істину в першій інстанції і суперсакральність, навіть суперунікальність. Втім, я вважаю свій шлях та курс Рунічної Магії і Практики досить гарним досвідом, реальним і даючим знання, що ґрунтуються не на містиці, а на реальних речах, які мають силу не лише з погляду Магічної науки, а й з погляду метафізики, квантової фізики та біоенергетики, які є достатньо ємними для дослідження.

   Запрошую взяти на себе ці дослідження та продовжити уважно вивчати Руни, не лише з думки Руністики та Біоенергетики, а й з погляду всієї Магічної науки. Я за це і тільки за це. Звісно, у мене є своє бачення, і я не приховуючи його висловлюю, але це моє і позиція, і мені не важливо, чи поділяють інші це бачення, чи ні, це їхня проблема.

   Не прихильник суперечок, можу обговорити, але не більше. І так, можливо, я жорстко висловлюю своє бачення у деяких питаннях, і воно може задіти когось, але це проблема тих, кого це заділо.

   Будьте відкриті та говоріть прямо, скажіть, що ви думаєте, про друге ім'я мага, про нумерологію, про веганство в магії, про дурість "духовного" нью-енджевського розвитку, про ініціації та посвячення, і про інші дурості щодо магії, та інших релігійно-догматичних манер влаштування шоу, битв, та екстрасенсів.

   Просто це свій досвід, яким я поділяюсь. Можливо, настане час, і ви зрозумієте, чому я так дію. Можливо, вас не було у семи переїздах за один рік, і коли збираєте речі для переїзду, бачите, скільки "цінного сміття" ви возите з собою на випадок, якщо це знадобиться через двадцять років, якщо доживете.

   Насправді мені це не потрібно, книги, які я купив на майбутнє, хай будуть, непрочитаними, в моєму розумінні це сміття. Книгу купив, прочитав і все. Хто з вас прочитавши книгу, потім її перечитує, ну, можливо, одиниці, а інші вважають її сміттям та пилосмоком.

   Коли зрозумієш, що існує джерело нескінченної мудрості МІМІР, де завжди тече свіжа вода знань. Також сам Бальдр, який також Ісус сказав: Скуштуйте моєї води і ви не с прагнете ніколи. Він говорив про знання, а його зрозуміли як завжди про джерело.

Нехай з вами буде сила Богів.

Звідки беруться першоелементи

   Розпочнім з того, що існує закон волі, який поширюється на особистий космос. Закон особистої волі і вибору встановлює ці постулати індивідуально. Звичайно, ми можемо нав'язати їх іншим космосам або всесвітам, але тут вже діє закон Рівноваги. Отже, про що я хочу сказати.

 У магії немає вірного і невірного. Це таємниця, яка розкривається не всім. Наприклад, вам можна розкрити, але простій людині краще не розповідати, навіть якщо ця людина живе з вами і вам здається, що любите її. Особливо якщо його свідомість не досягає магічного рівня. Це я пишу, що цю інформацію я не викладаю в загальний потік, а лише вам, мої дорогі.

   Повторюсь, у магії немає правил. Немає правильного і неправильного. Всесвіт (біополе) мага набагато сильніше. Звичайно, в ньому повинні працювати закони Цілісності. Ви їх знаєте. Воля, Рівновага, Подібність. Руни — це транслятори цих законів. Але ми повинні пам'ятати, що закони не розділені, вони взаємопов'язані. У магії немає розділення.

   Повернемося до першоелементів. У моєму космосі першоелементи беруться з дерева життя, його схеми, до якої я звертаюся на кожному занятті.

   Муспельхейм — світ Вогню, це шість рун даної стихії. РАЙДО, ХАГАЛАЗ, ЭЙВАЗ, ФЕХУ, ТАЙВАЗ, ЛАГУЗ. Тут я роблю зауваження, оперуючи питанням наперед. Традиційний розподіл першоелементів інше, тому де правильно. У мене своя правда, у традиції інша. Уважно перечитайте початок тексту. Ви не погоджуєтеся, чудово... Встановіть свої прояви стихій, як ви відчуваєте. Я не буду описувати інші першоелементи і руни, що належать до них. Дивіться схему та думайте. Ви, мої дорогі, вже почали активувати третій етір. БЕРКАНА, яку ви активуєте, це стихія землі, чому дивимося схему дерева Життя.

   Ще одне зауваження. Немає жодного прояву в чистому вигляді першоелементів. Стихія вогню не містить чистого вогню. В першоелементі вогню завжди будуть міститися домішки інших першоелементів. Відсутність хоча б одного першоелемента призведе до розпаду стихії на початковий хаос або нульову позицію першоматерії, велике ніщо.

   Тепер, мої дорогі, слідкуйте за думкою. Стихія вогню може змінити свій потенціал з першоелемента вогню на першоелемент води (наприклад, кип'яток), а вода перетвориться на пару, тобто повітря. Я не про кипіння та випаровування. При певних обставинах і впливів на першоелементи, наприклад вогню, домінування вогню може бути меншим, а першоелемент води більшим, і Рунічний транслятор, як окрема Руна, так і формула змінюють свій початковий першоелемент на протилежний.

   Наприклад, КЕНО в традиції — це стихія вогню. За схемою дерева Йіґдраксиль і моїм розумінням це стихія землі. Але подивіться, Кено встановлює зв'язок між Асґардом і Ванхеймом. Вогонь п'ятимірного та Земля п'ятимірного світу створюють силу Вогняної стихії. Що правильно? А як ви направите потік, з Ванхейма або з Асґарда, така стихія і буде домінуючою. При побудові формул (побудова, а не створення, відмічайте різницю), потрібно враховувати і потік, і першоелементи.

Аксіоми у Рунічній Біоенергетиці

   У Рунічній Біоенергетиці існують певні аксіоми, які не підлягають доведенню і приймаються як основа пізнання глибини Рунічної магії. В процесі дослідження аксіоми перетворюються на закони, які вписуються в логічну систему Рунічної Біоенергетики і надалі не потребують доведення, приймаються як даність і нерозривна цілісність.

  1. Вся Всесвітня матриця пронизана енергетичною сіткою. (Наприклад, гілки дерева, особливо взимку). У міфології давніх та у всіх практиках шаманізму, Дерево життя є основою життя всього існуючого. У Рунічній Біоенергетиці ми називаємо це Рунічною сіткою, яку представляють всі Рунічні знаки. Фрагмент Рунічної сітки був помічений Одіном. (Старшій Еді, Речі Високого).





















  1. У Рунічній сітці (матриці) протікають (вібрують, знаходяться тощо) різні стани енергій, які формують видиму і невидиму матерію. Енергії пронизують все існуюче у Всесвіті, а на перетині вузлів створюють особливе сяйво (реакцію, з'єднання) різних енергетичних варіацій.

  2. У Рунічній Біоенергетиці ми розглядатимемо два основних канали або потоки для розуміння глибини Рунічних знаків у площині. (Насправді потоків набагато більше і вони мають більш розвинений обсяг, все залежить від розуміння сприйняття). Вертикальні потоки (див. мал. 1) або Меридіани — це канали, по якому протікає енергія, що створює тетраедральну сферу Всесвіту, і в основі має замкнуту контурну структуру, а енергія, що протікає по цих каналах, є постійною та стабільною. Ми називаємо їх Потоками Вірду і вони визначають долю. (Перегляньте міфи про Норни). По діагональних потоках або каналах протікає енергія Кокона свідомості Духу і він є змінний складник, тобто змінюється. (Дух людини, дух землі, дух будь-якої свідомості тощо, всього живого і існуючого). Так ми розглядаємо Меридіанні канали і Коконні канали.

  3. Існують енергії, які можна описати трьома зрозумілими для тривимірного сприйняття поняттями. (Поняття для більш тривимірного сприйняття змінюються в іншу форму). Енергія, що протікає по каналах Рунічної сітки, має показники Сили (кількість), Вібрації (амплітуда) і Якості (частота).

   СИЛА (кількість). Цей показник енергії має потенціал імпульсу, який заповнює канал від від'ємної нескінченності до позитивної нескінченності і створює механізм течії енергії у вигляді пульсації в одну сторону каналу або в іншу. (Принцип роботи серця людини — стискання і розслаблення).

   ВІБРАЦІЇ (амплітуда). Цей показник енергії створює хвильову текучість енергії в каналах, визначаючи спектр в проявленій або непроявленій енергії, у тривимірному вимірі. Вібрація торкається всіх вимірів, але лише обмежений спектр може бути відчутним, виявленим або сприйнятим спостерігачем. Це залежить від того, наскільки Свідомість (наприклад, людини) здатна витримати або прийняти, сприйняти. (Ось чому багато людей не можуть розуміти те, що за межами рамок реальності їх сприйняття і називають це позаземними здібностями.)

   ЯКІСТЬ (частота). Цей показник енергії визначає інтенсивність проходження енергії через канали. Чим вище частота, тим менше перепинів для імпульсу текучості, тим швидше та ефективніше протікає процес створення потоків. Надто високі частоти енергій не можуть бути помічені тривимірним сприйняттям. (Деякі, як ультразвук, ми не чуємо, або магнітне поле не відчуваємо, або певні спектри кольору не бачимо тощо.)

  1. Поняття часу. Тривимірний вимір визначається Лінійним часом, чотиривимірний — Імпульсним, п'ятивимірний — Абсолютним. У всіх вимірах є свій показник часу. Якби не було поняття часу, то простір матриці також перестав би існувати. (Хаос Всесвіту — це відсутність часового фактора або нульовий цикл). Шестивимірний та вищий виміри неможливо описати через обмеженість слів і тривимірного людського розуму. У магії ми можемо лише доторкнутися і спробувати розуміти, максимум — п'ятивимірність Свідомості. П'ятивимірний простір містить у собі безмежну кількість чотиривимірного і відповідно чотиривимірний має безмежну кількість тривимірних. Виміри мають позитивний і негативний полюси, які змінюються через нульову фазу творення (хауса), це і є стискання та розширення Всесвіту, галактик, планет тощо, так би мовити, подібно до вдиху та видиху або "дихання Богів". Тривимірні простори ми називаємо Світами (У Рунічній магії вивчається дев'ять Світів), хоча ми можемо бачити їх лише через призму сприйняття чотиривимірності. (Так власне і використовується магія як наука.)

   Лінійний час — це показники минулого, теперішнього та майбутнього, де теперішнє — це мить, минуле закладено в підсвідоме, а майбутнє має фактор С верх Свідомості. Бути самим собою — це практика бути в теперішній миті у цьому місці і в цей момент, що дуже важливо для Рунічної магії.

   Імпульсний час містить в собі все закладене в підсвідоме, свідоме та С верх Свідоме в одному імпульсі, який, на відміну від лінійного, не має хронометражу. Імпульсний час може бути розтягнутий в безмежність миті або також зведений в один момент. (Саме тому існують практики в шаманізмі, які включають зупинку внутрішнього діалогу, зсув точки спостереження тощо).

   Абсолютний час описати неможливо, оскільки наше сприйняття тривимірності звикло порівнювати за аналогією з чимось. Але, якщо заглянути в абсолютність часу, то розумієш, що це означає перебування свідомості всюди і одночасно у будь-яку мить і момент одночасно. (Звідси виникає поняття всеприсутності Богів, тобто П'ятивимірної Свідомості).


Що означає "Обраність" та "Посвячення" у Північній традиції?

   Ці питання часто задаються, але багато адептів магії не оголошують своїх думок.

   "Ви обрані, і вас потрібно посвятити" - кричать заманливо деякі Просвітлені гуру.

   Зачекайте, спробуємо розібратись!

   Обраний — це той, хто сам обирає, а не той, кого обирають. Звичайно, приємно бути обраним, це личить почуттю власної важливості та величі над натовпом.

   Розчарую багатьох. Бути обраним — це самому обрати свій шлях. Боги не обирають нас, Боги не порушують Волю людини. Ось ти обраний, і тепер повинен стати героєм, на жаль, це марнотне славлення. Ми обираємо самі і тільки самі.

   Посвячення ще простіше уявляється. Ми себе самі посвячуємо, тобто приділяємо час, увагу і т. п. питанню, знанню, своєму захопленню. Ось людина колекціонує щось — значки, марки і т. д. Її хтось обрав або посвятив? Ні, вона сама стала обраною та посвяченою.

   То чому варто вважати, що з Рунами якось інакше. ВИ І ТІЛЬКИ ВИ ОБИРАЄТЕ СВІЙ ШЛЯХ І ПОСВЯЧУЄТЕ СЕБЕ САМИХ СОБІ ТА ТОМУ, ЩО ВАС ЗВЕТЬСЯ. Не ведіться на те, що хтось вас обрав і тепер посвячує, вас обманюють і з самого початку вводять у залежність. БУДЬТЕ ВІЛЬНИМИ, ВИВЧАЙТЕ РУНИ, ЩОБ БУТИ ВІЛЬНИМИ, ДЛЯ ЦЬОГО ВОНИ ДАНІ ЛЮДИНІ.

   Звичайно, бути відповідальним за своє життя — це складно, легше бути кимось обраним та посвяченим і, якщо щось піде не так, легше звалити свою відповідальність на того, хто обрав і посвятив.... Доброго дня вам. Хай прибудуть з вами Боги.

Основні положення цілителя рунами

  • Якщо хворий або нездужаєш, не лікуй — хворий не може вилікувати хворого.

  • Емоційно неурівноважений — не лікуй. Той же принцип, як і у лікарів: НЕ ШКОДЬ.

  • Не лікуй того, хто не просить — воля людини свята і недоторканна, ніхто не знає повністю причини.

  • Діагностика краща за будь-які слова — навіть лікарі не лікують без встановлення діагнозу.

  • Не знаєш Рун, не пережив їх на собі — не лізь туди, де голова не влазить.

  • Не впевнений у правильності формули — перевір, експериментуй на собі, а потім на інших.

  • Спостерігай за процесом, а не за результатом — проведення хворого до одужання найкращий досвід.

  • Не використовуй чужі рецепти для лікування — принцип "всі брешуть" тут головний, перевіряй все сам.

  • Будь відповідальний за свій досвід — невдачі найкращий вчитель, хоч і жорстокий.

  • Лікуй причину, а не наслідок — хвороба ніколи не поверне, якщо вилікувати причину.

  • Фізичні недуги — справа лікарів, руни лікують не тіло, а свідомість людини.

  • Не лікуй того, хто не вірить і не довіряє — марно робити те, що заздалегідь приречено

Коментарі

Вас може зацікавити

Магія Часу: Ключі іншої реальності. Книга друга

Навички у магії

Магія Часу: Шлях Знання. Книга перша

Секрети відьми: Відкриваючи глибини своєї сили. Книга перша

Магія Внутрішньої Сили: Як пізнати себе і змінити реальність

Енергосистема Скандинавських Рун

ВІДЬМОЗНАВСТВО ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА. Синій конспект. ВВІДНІ ЛЕКЦІЇ З ВІДЬОМСТВА