Секрети відьми: Відкриваючи глибини своєї сили. Книга перша

 

Анотація:  

У першій книзі циклу "Секрети відьми: Відкриваючи глибини своєї сили" ви поринете в захоплюючий процес пробудження відьми всередині себе. Цей текст — це глибоке дослідження етапів самоприйняття, розуміння своїх темних сторін та магічних практик. Автор проводить читача через дев’ять важливих кроків, що ведуть до внутрішньої трансформації: від визнання себе до прийняття відповідальності за свою реальність. Відьма, що пробуджується, стикається з викликами стосунків, сімейного життя та внутрішніх страхів, але вчиться перетворювати ці труднощі на свою силу. Ця книга — ваш путівник у світ магії, самопізнання та відкриття власної сили.

Вступ

Настає такий день, коли жінка визнає у собі Відьму та приймає нову себе. Але що робити далі із собою новою часом не знає. Як поводитися в сім'ї? Як виховувати дітей? Як вибудовувати стосунки із чоловіком? Як знайти свого чоловіка без грубих приворотів, а з любові? Як нарешті жити із цим новим прийняттям?

    Найчастіше відьма залишається жінкою і поводиться так, ніби не було цього ухвалення та пробудження. Це призводить до того, що нове, що увійшло у звичайне життя, починає руйнуватися, адже свідомість відьми змінюється, а все навколо ні. Все залишається колишнім, до жахів дратівливим і, як не дивно, страшним. Відьма починає бачити те, що раніше було елементом смирення та терпимості. Але не тут було, тепер це терпіти неможливо, і починаються руйнування.

    "Що ж робити? - Запитує себе відьма, "чому все навколо руйнується, чому не може чоловік і навколишні підлаштовується і прийняти мене таку як я є". "Чому до мене припливають слабкі чоловіки, а не ті, які мене сприймали б природно?". “Чому ті, хто раніше були моїми друзями тепер відсторонюються?”

    ЧОМУ, чому, чому… ці та інші питання, на відміну від звичайної жінки, відьма задає постійно, і помилково вважає, що всі повинні підлаштуватися і зміниться, адже вона це зробила. Насправді відьма є творцем, і вона творить свою реальність. Залишаючись жінкою насправді відьма вже не жінка, а маг і для змін потрібно попрацювати, і насамперед над собою.

    Визнання себе відьмою, це лише перший крок, що тягне за собою відповідальність другого кроку, адже визнання малоймовірно було здійснено без примусу, як здавалося, зовнішніх обставин. Вакуум і безмовність, що настав, всередині ніби все, що раніше кричало всередині жіночого підло замовкло. Ця тиша другого кроку називається ПРИЙНЯТТЯ.

    Визнати себе мало, треба прийняти себе таку яка є, а це скинути з себе маски відьми, що приховують суть справжньої натури. Прийняття це знайомство зі своєю темною стороною. Ця сторона здатна руйнувати і вбивати, як це виплескувалося раніше емоційних вибухів. Раніше вони закінчувалися безпорадними сльозами, тепер це лякаюча зріюча лють відьми, яка готова спалити без жалю будь-кого, хто стоїть на шляху.

    Ось що багатьох зупиняє на шляху входження у світ магії, це страх цієї сили скутої у ланцюгах побуту та світської моралі патріархального самообману. Чесність і відкритість перед собою, без рожевих елійних сопель називається третім кроком, що відкриває і знімає кайдани заточеної відьми всередині. І тут починається запеклий опір тих, хто поруч, щоб загнати остервінілу темну сторону від довгого ув'язнення.

    Відьма, що вийшла у світ, стає страшною мстивою і злісною, і руйнує все і вся. Добре якщо освоєний четвертий крок є володіння собою і стриманість у мудрості та досвіді, тоді руйнувань можна уникнути, можливо. Але так зазвичай приходять до п'ятого кроку, це відповідальність. Взяти відповідальність на себе за результати і наслідки, найчастіше приходять в голову тільки сидячи на руїнах і попелі, а оскільки сліз само жаління вже немає, сухо в очах і на серці, настає момент включення без жалості вже до себе і прийняття відповідальності на себе.

    Шостий крок виникає, як правило нізвідки, що звучить у голові питанням, що я можу зробити, щоб моє життя змінилося і приносило радість, а не розчарування. Дуже сумно буває усвідомлювати, що діти виросли і їм начхати на ваші порядки і правила, і своє "люблю" вони шлють здалеку в скупих словах СМС "-ну мам...цілую.. "а ваш благовірний давно перелякано винувато посміхаючись ходить" ліворуч” і ви навіть знаєте з ким, якщо ще не звалив до неї. Довгий шлях, перш за все ви спокійно і холоднокровно, охолонете і зрозумієте, що ваша революція вас і погубила.

    Тільки після цього усвідомлення, відьма розуміє, що сила, що тане всередині, захопила все, і вас у цьому немає. Але це та брехня подолавши, яку відьма робить сьомий крок, вона починає вивчати свій темний бік, тому що та свобода як рожеві щоки, ніяк не пов'язана з “кухаркою та домробітницею”. Все змінюється з голови на ноги і з цим доводиться вчитися жити. Тільки згодом приходить розуміння, що це ви ходите ногами по землі, всі інші сміючись і зневажаючи вас ходять на голові, тому з нею і не дружать.

    Восьмий крок це здатність жити і вивчати себе як відьму. При тому насолоджуючись кожною хвилиною. До вас біжать "подруги" за допомогою і ви наче оточені людьми, але людей серед них немає. Це фантоми з однаковим болем, який вам уже далекий. Ви даєте неохоче поради на питання "ой що мені робити" і мовчки спостерігаєте як більшість розбиває своє життя про побут, колись кришталевим серцем, подарованим на "день Валентина". І бачите що колись і ви були тими аборигенами, які продали "золото" своєї юності, за дзеркальце і скельця і ​​зараз для вас не мають цінності.

    Мудрість відьми в дев'ятому кроці, настає у зрілості, і вік тут не до чого. Ця зрілість складні кроки по життю спогад. Все тому, що ви так довго чинили опір своїй відьомській природі, і так легко велися на “ти винна”. Може настала мить, коли варто припинити чинити опір і дурити себе. може настав момент коли вистачить танцювати на граблях доброчесності, і цим інструментом зняти велику локшину брехні про роль жінки в суспільстві, як мами і дружини Почніть жити, почніть бути тією якою ви є по своїй суті.

БУДЬТЕ ВІДЬМОЮ! НЕХАЙ БУДЕ ТАК!

12.08.20

Передмова

Я розповідатиму у цій книзі про те, з чим доведеться зіткнутися відьмі і які кроки потрібно зробити. Насамперед слід зазначити одну річ: немає поняття послідовного розвитку. Тобто, не так, що спочатку зробили одне за інструкцією, потім інше і так дійшли до дев'ятого кроку. Це помилка – вважати, що відьма розвивається крок за кроком: перший, другий, третій, четвертий, п'ятий, шостий, або навіть дванадцятий.

Зміни або процеси, пробудження відьми, відбуваються одночасно. Просто деякі процеси протікають повільніше, а інші – активніше, але розвиток відбувається паралельно. Не можна сказати, що ми діємо послідовно – ми їх розглядаємо послідовно, але вони не є такими насправді, бо все відбувається одночасно. І в цьому є сенс, але також і складність, оскільки той, хто стає на шлях магії, – маг чи відьма (до речі, можете називати мене також відьмою, хоча, зважаючи на мою стать, я скоріше відьмак) – суть від цього не змінюється, оскільки гендерне сприйняття переходить в андрогінне, тобто стосується лише фізичної оболонки. Ми також говоритимемо про гендерність, можливо не у цій книзі, але в майбутній торкнемося цього детальніше.

Основна ідея та суть змін, які мають відбутися з відьмою, – це внутрішні трансформації, що відображаються на зовнішньому рівні. Всі кроки, які відбуваються, починаються зсередини. Річ у тому, що ці внутрішні зміни природно відображаються на зовнішньому світі.

Іноді це може викликати стан рівноваги, або ж навпаки – вводити в хаос сприйняття і нерозуміння того, що відбувається. Людина може відчувати: 'Що зі мною трапилося? Раніше все було нормально, а тепер щось відбувається і я не розумію, що це.' Найцікавіше в тому, що ці зміни не обов'язково починаються саме з моменту, коли ви почали навчання. Коли я розповідатиму про кроки, ви побачите, що ці зміни відбувалися з вами і раніше. Просто ви не звертали на них уваги, вважаючи себе звичайними людьми. Але насправді ці зміни вже давно виводили вас з категорії “звичайних'”.

Це не означає, що ви обрані або відокремлені від інших, що вам потрібно йти в якесь поле чи вступати в якусь секту. Ні, ви відьма від народження. Причому не тому, що це передається по роду – наприклад, якщо ваша бабуся була відьмою і передала свої знання. Хоча, безумовно, передачу родового досвіду і ДНК не можна ігнорувати. Дух вибирає такі молекули ДНК, які максимально близькі до вашого майбутнього втілення. Але відьма стає відьмою не через свій рід, а тому, що накопичила багатотисячний досвід попередніх життів. Проте ці минулі втілення для нас зазвичай приховані, тому що тіло, яке тільки народилося, не має пам'яті про минулі життя. Ця пам'ять є всередині нас і ми її відновлюємо поступово, витягаючи на поверхню знання та спогади про минулі втілення.

Пригадайте своє дитинство. Згадайте, як до вас ставилися в дитячому садку або в школі. Ви завжди відчували себе аутсайдером, вас не могли прийняти такими, якими ви були насправді. Постійно відчували тиск або вас намагалися виключити з соціуму. Або ж, навпаки, ви ставали лідером серед однолітків. Але насправді вам цього не хотілося. Чому? Тому що з самого дитинства ваша природа була іншою. Якщо ви згадаєте…

Важливі ознаки

Ви завжди були одиначками. Вам більше подобалося бути наодинці, і це приносило вам більше задоволення, ніж перебування в компанії. Можливо, ви проводили час із книжками або просто насолоджувалися самотністю. Лише вплив соціуму змушував вас брати участь у різних компаніях, щоб не відриватися від колективу. Але якщо заглянути глибше у своє серце, ви не мали справжнього бажання бути частиною постійних тусовок. Щоб витягнути вас на якусь подію, потрібен був дуже вагомий аргумент. Навіть тоді, ви все одно намагалися знайти можливість усамітнитися, навіть на самій тусовці. 

Можна навести ще багато інших ознак, але я не хочу перелічувати всі, тому що кожен із вас має свої індивідуальні риси. Однак, попри це, усі ці ознаки мають спільний знаменник: ви завжди вирізнялися серед однолітків. І це було не обов'язково через яскравий макіяж або одяг. Ви, на перший погляд, могли виглядати звичайно, але щось у вас завжди привертало увагу. Люди не знали, як поводитися поруч із вами. Їх, можна сказати, розривало на частини через ваш вплив. І я вже мовчу про ваш гострий розум. Ви буквально зчитували інформацію, відчували брехню і за свою правду отримували удар по голові все своє дитинство – і в школі також.

Ви правдолюбці. Ви не могли терпіти брехні, були дуже довірливими. Людям вдавалося обвести вас навколо пальця, але коли ви дізнавалися правду, це завершувалося для них не дуже добре. Ви могли не бити людину в прямому сенсі, але щось дивне траплялося: вона могла щось зламати або у неї виникали проблеми.

Я можу продовжувати перераховувати ці моменти і кожен із вас може знайти свої особисті риси. Але головне, що всі ці ознаки вказують на одне: ви були “помічені” своїм відьмівством від самого початку. Ви не можете це заперечувати, хоча й можливо ще не прийняли цього повністю. На додаток, я можу сказати, що у вас, напевно, були серйозні думки або навіть спроби самогубства, оскільки ви вважали, що ви “не такі”, вас не приймає суспільство і ви нікому не потрібні – ні батькам, ні одноліткам. І ви вдавалися питанням: “Навіщо я взагалі народився, якщо ніхто мене не любить і не потребує?”

Ми часто не хочемо повертатися до цих спогадів, бо це неприємні моменти. Але тепер, коли ми дивимося на них з іншого боку, починаємо бачити їх по-іншому. І що це означає? Це говорить про дуже важливу річ: шлях був визначений наперед. І чим більше ви цьому пручалися, тим складнішою та болючішою ставала ваша дорога. Були моменти перед тим, як ви прийняли себе, як відьму, коли здавалося, що все руйнується. Або ж ви відчували, що внутрішньо зайшли в глухий кут: ніби все є – і сім'я, і діти, і будинок, і благополуччя, але все це не приносить задоволення. Всередині вас все рветься, відчуття порожнечі і ви ніби опиняєтеся у темній кімнаті, де хочеться битися головою об стіну. І тут приходить питання: “Дивно, у мене є все, що потрібно, чому ж я відчуваю себе такою нещасною?” 

Це і є той поклик, до змін, до перелому, момент умирання старого і народження нового, де процес не відбувається чітко, як натискання кнопки. Він схожий на сон, на подію, яка стається ніби не з вами. Перехід від старого до нового, перехід до прийняття себе як відьми, відбувається поступово. І ось цей момент, коли ви нарешті говорите собі: “Ну добре, я відьма. Хай буде так”. Це перший крок. Але цей крок не є результатом логічних роздумів. Це скоріше інтуїтивний момент, коли ви, можливо, зі злістю чи з відчаєм кажете: “Ну добре, я відьма, приймаю це”. І в той момент ви не уявляли, що сталося. Можливо, тепер ви вже це розумієте, але в той момент, коли ви сказали: “Добре, я відьма, більше не буду чинити опір”, відбувся зсув. І настав спокій. А що далі? Що далі після цього прийняття? Ви перестали чинити опір, і здається, що щось відпустило, стало легше…

Момент переходу

Момент переходу або “смерті” – це вхід у новий світ, у магію. Важливо розуміти, як тільки ви зробили прийняття, уявіть, що ви увійшли у двері магії і ці двері за вами зачиняються. Вас тягнули до цих дверей, ви чинили опір руками і ногами, але ось ви прийняли рішення: “Добре, я готова, я увійду.” І двері відчинилися, ви зайшли всередину і двері за вами зачинилися.

Але що далі? Ніхто не пояснив вам, що робити далі. Ви в новому світі, ви стали новою людиною, але що з цим робити – не зрозуміло. Перехід відбувся, і важливо зрозуміти, що все, що було за дверима, залишилося там. Найбільша помилка – це намагатися взяти з собою минуле, як от: 'Я була такою, була мамою, дружиною, такою і такою – отже, я і тут буду такою ж.' Ніхто не пояснював, що тепер вам потрібно змінити своє ставлення і поведінку.

Все, що було раніше – ваші старі моделі поведінки, спогади – потрібно залишити в минулому. Минуле – це могила старого “я”, яке ви поховали. Не намагайтеся повернутися до старих способів життя і поведінки. Це небезпечно для вас, як для відьми, бо ви вже не можете бути тією, ким були раніше. Це важливе визнання – ви повинні прийняти, що ви більше не та ж жінка, яка була до цього. Це усвідомлення і прийняття нової себе введе вас у рівновагу. Щоб відкрити те, що приховане всередині вас, потрібно бути в гармонії. Іншого варіанту немає. 

Перший крок. Звикнути до себе нової

Є одна помилка, яку роблять відьми. Як тільки вони нарешті розуміють, що стара версія себе більше не може існувати, вони намагаються перетворити своє оточення, щоб воно відповідало новому статусу. Це найбільша помилка. Вони намагаються адаптувати світ під себе, сподіваючись, що світ зміниться відповідно до їхніх нових уявлень. Вони намагаються пояснити світу, що тепер вони інші і що світ має прийняти їх нову ідентичність. Насправді ви використовуєте старі звички, намагаючись переконати світ, що ви змінилися і що тепер світ має змінитися, щоб відповідати цьому новому статусу. Це старий підхід, який не працює у нових обставинах. Ви повинні припинити намагатися доводити своє нове “я” старими методами. Наприклад, якщо раніше ви були дівчиною, яка вийшла заміж і стала матір'ю і тепер досягли кар'єрних успіхів, ви не повинні показувати це оточуючим, як доказ того, що ви змінилися. Це старі звички, які потрібно поховати. У новому аспекті ваші старі методи не будуть працювати. Замість цього, прийміть новий аспект без намагання адаптувати світ під себе.

Не обов’язково говорити, що ви відьма. Не потрібно оголошувати про свою нову ідентичність, адже це може викликати сміх і болісні реакції. Люди можуть не розуміти вас і це призведе до розчарування. Багато хто стикається з цим: намагається зрозуміти, як тепер до них ставитимуться, не хоче руйнувати те, що так важко було створити, або йде на крайнощі — все розбиває і ламає. Для цього потрібно мати великий запас мужності і внутрішньої сили. Іноді є тільки подушка, діти сплять і тільки подушка знає про всі ваші переживання. Щоб цього уникнути, важливо не впадати у крайнощі — або все знищити, або всім усе пояснювати. Ні, не потрібно нічого руйнувати і нічого доводити. Залиште свою життя таким, як є наскільки це можливо. Є моменти, коли необхідно змінювати щось для порятунку свого життя, але в решті випадків краще зберігати все як є, не консервуючи, а просто не змінюючи радикально.

Не потрібно намагатися різко змінювати все навколо або доводити свою нову ідентичність іншим. Перш ніж робити щось, просто зупиніться. Перестаньте намагатися щось змінювати. Дайте собі час на адаптацію. Це схоже на народження заново. Нова відьма має відчути себе у цьому новому стані: ось мої руки, ось моє серце, як воно б’ється. Прислухайтеся до своїх думок і відчуттів. Нехай це буде частиною вашого нового початку.

Не потрібно кидатися в усі ці справи — готувати сумки, йти у магазин, готувати закляття та ритуали. Нічого цього робити не потрібно. Приділіть увагу лише тому, щоб зупинитися і вивчити новий світ, зрозуміти, де ви знаходитесь і побачити, що змінюється у вашому житті. Займіть позицію рівноваги і просто спостерігайте, поки не звикнете до нових відчуттів. Вам може здаватися, що нічого не змінилося, що цей перехід не зрозумілий і відбувається як у сні. Але це признання відбувається на енергетичному рівні і вам потрібно зрозуміти, як цей процес працює. Оцінюйте його, уважно спостерігайте. Це як ситуація, коли вам зав’язують очі, а потім знімають пов’язку і різке світло сліпить вас. Ви не будете одразу бігти, коли світло осліплює вас, яке ви довго не бачили. Спочатку потрібно звикнути до цього світла, потім озирнутися і подивитися, що вас оточує.

Так само і з новим станом: спочатку звикайте до нового себе, а потім робіть ревізію результатів. Ревізія передбачає перевірку того, що у вас є, чого не вистачає, до чого треба прагнути. Подумайте, що вам заважає, а що допомагає. Це необхідно для глибокого осмислення, розкладіть усе по поличках. Це схоже на той момент у житті, коли ви були молоді і вирішили одружитися. Після весільної церемонії вам потрібно адаптуватися до нових сімейних відносин. Ви вже не можете дозволити собі всі ті свободи, які були раніше, оскільки тепер потрібно узгоджувати все з партнером. Так само і з новою ідентичністю відьми: якщо до цього у вас були певні власності та речі, тепер усе це переходить у статус спільного. Зробіть ревізію: чи є у вас все необхідне, чи є чоловік, чи є дитина, чи є житло. Зафіксуйте основні моменти у своєму житті. Не намагайтеся нічого доводити або кудись поспішати. Потрібно розібратися і оцінити, чим ви володієте. Які у вас знання, які досягнення, чого ви варті, хто ви, для чого ви це все робите. Поставте собі ці питання і відповідайте на них.

З поглядом на оцінку і увагу, перегляньте кожен з цих аспектів. Важливо зрозуміти, чи ви пливете своїм власним потоком, чи вас захопила течія і ви просто несетеся за нею. Вийдіть з потоку, подивіться на нього збоку. Скажіть собі: це моя річка, я повинна робити це чи не повинна. Які мої цілі? Де мій потік, який може мене вести?

Відчуйте себе живою

Якщо відьма говорить, що буде робити щось ради дитини, мами, чоловіка чи ще когось, це старі переконання, які залишилися за дверима на кладовищі. Найголовніше у цьому новому початку — чітко зрозуміти, де ви знаходитесь, що у вас є, куди ви йдете. Замкніть енергію на собі. Що відбувається, коли відьма зупиняється і переосмислює своє життя? Це не означає, що потрібно йти в печеру на рік або у якесь відлюддя. Це не має сенсу. Чому? Тому що рішення відьми повинні бути швидкими і йти від серця, а не від розуму. Не треба вигадувати щось логічно. Якщо ви не розумієте, що з вами відбувається, просто прислухайтеся до себе. Відчуйте себе живою.

До цього ви могли бути у ролі мами, господині, вам потрібно було піклуватися про домашні справи, про дітей. Але де ви? Поверніться до розуміння того, що ви є. Відчуття того, що до цього життя не було, може бути дуже правильним. Насправді ви могли і не жити, а просто виконувати ролі — роль дружини, роль мами. І ось тепер, коли ви розкриваєте свою істинну суть, ви починаєте відчувати, хто ви є насправді.

Які ролі ви на себе придумали? Тепер потрібно повернутися до себе, подивитися на себе. Це не означає, що потрібно щось кардинально змінювати. Помилка більшості відьом полягає у тому, що вони намагаються щось змінити і знову бігти за швидкими змінами: швидко пофарбувати волосся, зробити манікюр, купити красиву білизну чи новий одяг. Але питання в тому, що це до певного моменту може не дати вам відчуття наповненості. Не потрібно різко змінювати свій зовнішній вигляд, перебиратися на щось радикально нове. Якщо вам подобається робити манікюр, робіть його. Якщо ви звикли купувати нові речі з кожної зарплати, добре, купіть їх. Не потрібно шокувати оточуючих кардинальними змінами, такими як нові татуювання або серги до підлоги. Спокійно, спокійно, спокійно. Нічого не змінилося. Змінилося тільки ваше сприйняття.

Ось це мої руки, ось я, моє тіло. Це такий момент, коли більшість відьом, які справді хочуть змін, розуміють, що потрібно щось змінювати, починають звертати увагу на традиційні недоліки: тут прищик, тут груди обвисли, тут целюліт, волосся росте не так. Це стара звичка шукати недоліки в собі.

Прийняття себе як відьми

Прийняття себе як відьми — це прийняття себе цілком, а не частково. Прийняли себе як відьму? Добре, але прийняття себе охоплює все: тіло зі зморшками, недоліками, складками, обвислими частинами, навіть маленькими дірочками від сережок. Ці всі речі не потрібно підправляти, адже ви це робите для чого? Для зовнішнього вигляду? Здається, що це принесе задоволення, але насправді це не вирішить вашої внутрішньої порожнечі.

Ось в цьому випадку не варто робити ці речі. Це не означає, що взагалі їх не можна робити. Ви можете це зробити, але відкладіть це на невизначений термін. У цьому випадку йдеться про стару частину вас, яку потрібно закрити. Я не маю на увазі, що є речі, які ви не зробите взагалі; я говорю про крайності. Щоб якось закрити це питання, уникнути проблеми, потрібно щось змінити. Зазвичай реакція оточуючих буде різною: деякі лицемірно, інші зневажливо, треті радикально. Але в основному соціум лицемірить, а за спиною крутить пальцем біля скроні. Тому, щоб не шокувати соціум і не шокувати нікого, нічого не робіть для них. Це потрібно робити для себе, але робити це потрібно не на емоціях. Робіть це тому, що ви цього хочете, а не тому, що є криза, яка доходить до крайнощів. Різкі зміни не потрібні, це відволікає вас від себе. Але при цьому, досліджуючи себе ззовні, потрібно відчути себе і всередині. Інакше кажучи, відчути себе — це як новонароджений дитина, яка досліджує світ, гризе іграшки, вивчає навколишнє. Нове народження — це по суті вивчення себе. Вам потрібно дослідити себе всередині і зовні, прийняти себе такою, якою ви є, не намагаючись змінити це. Для когось, можливо, ваші груди виглядають не так, як потрібно. Нехай буде так, як є. Ви така, яка ви є. Це важливо в момент народження, народження відьми — це як перший крок. Але, як я сказав з самого початку, цей крок є частиною процесу.


Другий крок. Поглянути своїм страхам в очі

На жаль, це не є послідовним або хронологічним процесом, тому до кроків слід ставитися не як до поступального руху, а як до загальної картини. Наступне питання після того, як ви оглянули ситуацію і приблизно оцінюєте, з чим стикаєтеся, це — стикаєтеся з вашими страхами, від яких ви тікали все своє життя. Ось чому не варто робити різких рухів. Якщо є чоловік, який допомагає вам забезпечувати той рівень життя або побуту, який є, нехай буде. Не потрібно його змінювати, у всякому разі поки, навіть якщо він давно вже змінив вам, наприклад, з кимось іншим, або якщо його інтереси охололи.

Важливо повністю закрити на цьому фокус і пройти цей важливий інкубаційний період прийняття себе. І ось ці страхи, які відразу ж виникають після того, як ви приймаєте себе, це те, з чим вам потрібно впоратися. Перше, що у вас виникає: «А що буде далі?», «А як тепер?» «А як це?» — це звичайні питання. Якщо чоловік зраджує, звичайно, ви можете зібрати валізи і піти, або самі з дітьми і на вихід. Але не потрібно робити нічого різкого.

Страхи, які не є вигаданими, а реальними. Жінка часто переживає набагато більше, ніж чоловік. Чоловік може просто піти, розслабитися, а жінка не може так легко відпустити все, бо є діти, дім і вона не має права цього зробити. Це не щеня або кіт, якого можна віддати в притулок. Це дитина або місце, куди йти з валізами, знову йти до батьків, які вже й так все життя вам дошкуляли. Зараз вони почнуть знову.

Як впоратися з цими страхами? Як боротися з ними або захиститися від них? Найкращий варіант — це записати ці страхи. Страхи, яких ви боїтеся, слід виписати і проаналізувати, щоб зрозуміти, як з ними впоратися.

Страхи, такі як страх павуків або мишей, не є головними. Головний страх — це як забезпечити нове життя. Цей страх часто викликає реакцію втечі, коли людина намагається щось змінити, наприклад, пофарбувати волосся або зробити щось для себе. Це є втеча від страху, але цей страх нікуди не подінеться, він лише відступає на деякий час. Тут важливо побудувати чітку стратегію і включити свій розум.

Перше, що потрібно зробити — це відокремити ілюзії. Ілюзії, які тривожать наші страхи і захиститися від них. Варто позбутися ілюзій і романтичних уявлень. Наприклад, ви можете думати: «Ми з чоловіком так любили один одного, у нас є діти, а тепер він мене не розуміє» або «Він знайшов когось іншого». Це все ілюзії, бо клік, який стався всередині вас, підняв вашу енергію і гармонію особистості. Коли ви залишаєтеся спокійною і врівноваженою, інші страхи стають ілюзорними. З ними потрібно ознайомитися і зрозуміти, де ви впадаєте в ілюзії, а де є реальна небезпека.

Поки ви не розсієте туман, який закриває реальність — або те, що ще не відбулося, або те, що сталося, але ви натягуєте це на ваше теперішнє, ви будете боятися. Туман затуляє реальність і чіткі обриси. Тому важливо в спокої розглянути, що є реальною небезпекою, а що є надуманим або невтіленим. Це складний момент, адже часто люди чують: «Ти нічого не досягла», «Ти не можеш» і так далі. Але ця неспроможність і всі інші переконання — це нав'язані ілюзії. Ви нічого не досягли, якщо сиділи в декреті три місяці, а потім ще якийсь час, якщо дитина хворіла, а ви навантажені домашніми обов'язками. Це може бути окремою темою для обговорення, але найголовніше — абстрагуватися від цього, бо це неправда.

Ваше оточення

Зверніть увагу, це пише чоловік і я, як чоловік, скажу вам, що у чоловіків завжди є тенденція до порівняння, або, скажімо, до міряння чимось. Вони завжди міряються силами або досягненнями і переносять це на сім'ю. Між собою вони теж можуть мірятися не тільки довжиною, але й іншими досягненнями — хваляться, що зловили велику рибу, чи ще щось. Це міряння, опір чи доведення своєї спроможності часто переноситься на сім'ю і це є страшним і прикрим. Виходить, що замість того, щоб бути підтримкою і моральною опорою, чоловіки починають мірятися і принижують вас протягом часу.

Вам постійно говорили, що ви не здатні, що б ви не пробували — все одно не здатні. Ось вам страшна тайна: ви просто не пробували достатньо. Вам втовкмачили, що ви не можете забити цвях, а ви вже могли спробувати це зробити. Ви могли спробувати і знати, що ви здатні. Тому питання не в тому, що ви не здатні, а в тому, що у вас не було обставин, які змусили б вас це зробити.

Коли чоловік потрапляє в ситуацію безвиході і справляється, він отримує можливість довести свою спроможність. Так само і для жінки — захиститися від нав'язаних переконань про власну неспроможність. Вам нав'язують, що у вас немає освіти, що ви можете тільки мити вікна або займатися проституцією — це те, що ви нібито вмієте. Це приниження. У хлопців це може бути нормою, але багато хлопців, залишившись на рівні 15-річних підлітків, так і не змінюються. Але ви вже перейшли за ці двері, де ці підлітки й залишаються. Ви вийшли за ці межі.

Так вже виходить, що ваше оточення залишається з вами, чи то ваші діти, чи інші близькі. Ви все ще продовжуєте готувати, прати, займатися побутом і так далі — все це, як жінка. Але ваше ставлення має змінитися. І для цього потрібен певний час — не в депресії чи з сумом, а саме у процесі перегляду того, що вам вбили у голову раніше. Що вам вбивали батьки, коли ви були молодою, що вам говорив чоловік, що вам говорили раніше — це все потрібно відкинути, по суті, обнулитися.

Це найголовніший захист. Можливо, ви не станете спортсменкою в зрілому віці і не завоюєте золоту медаль, але це не повинно бути обмеженням. Є багато прикладів, коли можна почати писати книгу або займатися чимось новим у віці 50+ і стати відомою чи успішною. Такі приклади є і їх безліч. Все залежить від обмежень, які ви самі ставите через свої страхи. Ці страхи захищають вас від відчуття, що ви можете щось зробити.

Ця невпевненість накопичується роками, як кажуть, капля за каплею. І замість того, щоб сприймати це, як належне, потрібно просто викинути це з себе і сказати: "Я можу все, чого я хочу. Я досягну успіху." Це звільнення від ілюзій і страхів — захист від нав'язаного переконання, що ви не здатні, що у вас нічого не вийде. Потрібно відкинути ці обмеження і залишати їх, як кайдани.

Ваше обмеження

Як зняти обмеження в отриманні благ, якщо ви завжди тільки віддавали? Перестаньте віддавати на цей час. Зупиніться і подумайте: можливо, вам потрібно перерозподілити блага. Можливо, ви роздавали їх не тим людям. Подумайте про це. Скажіть собі: "Зачекайте, дайте мені час прийти до тями. Дайте мені невелику паузу.

Чекайте на відповідь. Я думаю, що не варто обіцяти нікому нічого, не давати жодних обіцянок. Просто скажіть, що ви подумаєте день-два, приймете себе як відьму і можливо, знову почнете щось розподіляти. Ні, зупиніть роздачу благ. Зупиніться і подумайте: чому ви продовжуєте віддавати? Можливо, ви віддаєте свій ресурс тим, хто на цьому живе, але вам це не потрібно. Важливо захиститися від цього і провести повний перегляд своїх ресурсів.

Матеріальні плоди, є символом росту. Але як ви можете бачити ріст, якщо не перекриваєте "греблі"? Якщо ви не бачите накопичення, все просочується крізь руки — час, молодість, краса. Все це витікає.

Важливо не помічати, що відбувається в моменти оцінки інших. Наприклад, якщо ви прибираєте кімнату, це звичайна справа. Але уявіть, що якщо служби, які забирають сміття, оголосили б страйк на тиждень, сміття накопичувалося б і накопичувалося, і це стало б помітно. Ви продовжуєте прибирати, бо не можете дозволити собі, щоб це залишалося не зробленим, але оцінка того, що ви робите, повинна враховуватися. Це ваш ресурс, ви витрачаєте свою енергію на приготування їжі і прибирання.

Можна переглянути відносини, але спочатку потрібно зрозуміти, скільки часу і зусиль ви витрачаєте на ці справи. Можливо, варто задуматися, скільки б ви витратили на таку ж їжу в недорогому кафе. Це не для того, щоб сказати чоловіку, що ви вимагаєте певну суму за обід. Ні, це для того, щоб оцінити свій ресурс і своє зусилля.

Не потрібно нічого говорити, розумієте? «Ти мені 100 євро і все». Можна дійти навіть до того, що за подружні обов'язки доведеться платити. Ні, справа не в цьому. Річ у тому, що ви повинні зрозуміти, що це ваш ресурс, і ви добровільно готові його віддавати. Тут ми переходимо до наступного поняття: ви повинні чітко визначити для себе, що ви робите. Щоб не відбувалося, ви отримуєте гроші за свою роботу на роботі, а вдома ви не отримуєте нічого. Тому важливо оцінити весь свій ресурс, всі результати, до яких ви дійшли і скільки часу і зусиль ви на це витрачаєте.

Оцінити свій ресурс

Потрібно оцінити, як це оцінюється і чи це взагалі оцінюється. І тут важливо не намагатися створювати драму або ставити крайнощі. Наприклад, не потрібно думати: «Я витратила 20 років на тебе і тепер я в суп тобі посиплю отруту». Ні, ми не робимо цього. Ми залишаємося в розумінні і оцінюємо все мовчки.

Після того, як ви зрозумієте, що у вас є ресурс, ви можете провести чітку ревізію. Запитайте себе, чи те, що ви робите, розвиває вас особисто. Розвиває чи це вашу сім'ю, дітей, чоловіка, батьків? Те, що ви робите, чи розвиває це вас? Які результати ви очікуєте?

Ви будете здивовані, коли почнете проводити цю ревізію. Ви зрозумієте, що деякі речі ви віддаєте даремно, без жодної віддачі. Це не розвиває вас і не приводить до вашого розвитку. Ви просто працюєте на порожньо. Не потрібно робити революцію, але ви побачите контраст. Коли ви звільнитеся від страхів, ви отримаєте ясність і зрозумієте, куди вам потрібно вкладати свою енергію.

Ви не зможете різко відмовитися від всього. Наприклад, діти все ще потребують вашої допомоги — ви не перестанете їх годувати і одягати. Це ваші діти і ви вже звикли до цього. Але з часом, коли ви почнете ці ревізії і розуміння, ви побачите, де є реальний розвиток і куди варто вкладати свою енергію.

Решта справ буде, але є чоловік, який цього не розуміє. Йому не подобається, що ви стали відьмою і почали про це думати. Може, він і не говорить це вголос, але він каже: «Дорога, може, борщ варитимеш?» Якщо не прямо, то по суті, він не в захваті від ваших змін і революцій. Його не влаштовує ваша енергія і ваша революція. Це може здаватися йому руйнівним, але коли ви розумієте, що можете звільнити ресурси і спрямувати їх на щось інше — на розвиток, на курси, на заняття, які піднімуть вас, зроблять вас живою — ось що важливо.

Ви повинні оживити себе і робити щось для себе, хоч би годину на день присвячувати тільки собі. Це час повинен бути табу і його потрібно відстояти. Можливо, ви хочете піти на риболовлю, зустрітися з друзями в барі або розважитися. Чоловік працює, заробляє гроші, а ви що, не працювали? Цілий день вдома, а що там? Прання, прибирання, це ж не видно. Цей ресурс потрібно підняти і показати, що він є. Не для когось іншого, а для себе. Припиніть себе знецінювати. Скільки коштує прання одягу? Запишіть це, а потім пред'явіть рахунок чоловікові. Уявіть, що якби ви заробляли 100 доларів на годину, ви б найняли когось, щоб той виконував цю роботу за 50 доларів. А це ж також праця.

Отже, після того, як відьма відновилася, перше, що вона робить після ревізії — це визначити свій час і ресурс, які вона витрачає на розвиток. Перерозподіл багатств, як після війни: хтось програв, віддає все, а хтось виграв, забирає все. І тут відьмі потрібно відвоювати це для себе.

Не чекайте, поки діти виростуть і ви займетеся цим. Ні, це потрібно робити тут і зараз. Після цього може вже не бути часу.

Третій крок. Віднайти спокій у середині себе

Отже, другий крок — це розвіяти страхи і проявити свою внутрішню силу, але не виплескувати її назовні. Це для себе, як би це умовно не звучало. Третій крок, знову ж таки умовно, полягає у найскладнішому етапі: знайти спокій. Що викликає у нас тривогу? Тривога — це не зовсім те ж саме, що і страхи, хоча страхи також можуть викликати тривогу. Тривога виникає з невизначеності, але як можна виділити 2 години на день для себе, перенаправити ресурс і постійно розширювати цей ресурс, щоб більше часу залишалося для себе? Я не маю на увазі манікюр чи зачіску або звичайні жіночі справи. Я маю на увазі час для особистого духовного розвитку. Для відьми це є дуже важливою необхідністю: прочитати книгу, подивитися відео, піти на тренування — все, що відповідає вашим бажанням і мріям.

Спокій щодо минулого

Але найголовніше — це спокій. Спокій щодо минулого. Коли ви входите в новий світ і бачите його велич, вам не слід оглядатися на старе. Не можна постійно озиратися на минуле, шкодуючи про вибори, які ви зробили. Не варто тягти на собі енергію минулого. Минулий вибір був, наприклад, між Миколою і Петром. Микола був хороший хлопець, але на той момент з Петром було вигідніше. Ви не знаєте, як склалася б життями з Миколою, можливо, він виявився б гіршим за Петра. Немає сенсу шкодувати про минулі вибори. Не варто повертатися до минулого, обвинувачуючи батьків або обставини, що перешкоджали вашим планам. Якщо ви вважаєте, що могли б стати спортсменкою, якби не батьки, то це теж не допоможе.

Важливо залишити минуле позаду, припинити шкодувати і обвинувачувати. Ваш спокій і подальший розвиток залежать від того, як ви справляєтеся з цією частиною свого життя.

Досягла якихось результатів, а ось тепер мені заборонили кудись їхати і я залишилася у розбитого корита — це вже в минулому. Було б добре, якби я зустріла Миколу або Петра раніше, або ще щось. Але чому так? Чому це сталося? Необхідно прибрати ці шкодування — це те, що викликає тривогу і ностальгію про минуле, а також самобичування за певні рішення. Той вибір, який був зроблений, був на той момент правильний, адже ми не можемо змінити минуле.

Зараз важливо зрозуміти, що це був ваш вибір і ваше рішення. І саме цей корінь того, чому потрібно заспокоїтися. Так, у нас були батьки, були невдалі моменти, про які може бути соромно згадувати, але у кожного є свої проблеми. Нас не цікавить, що було в минулому; нас цікавить, що є зараз. Нам слід припинити шкодувати про те, що було, про неправильні рішення і перестати себе звинувачувати.

Ким ви є зараз

Що стосується майбутнього, то страх завжди виникає від невизначеності. Тому, коли ми заспокоїлися, з'являється внутрішня Лють. Лють відьми вже добре, страхи відступили. Тепер можна спокійно подолати будь-які труднощі, не боятися, ні павуків, ні мишей.

Щодо спокою про минуле, це окремий етап, третій крок. Потрібно прибрати певні міфи про себе. Багато жінок і людей загалом постійно намагаються довести, що вони не такі, якими їх уявляють інші. І чим більше вони намагаються це довести, тим більше навколо них міфів і чуток. Тому потрібно прибрати цю міфологію з минулого. Не варто турбуватися про те, що хтось думає чи говорить про вас. Це ваше життя і ваше рішення і змінювати чиюсь думку про вас не потрібно. Якщо вас вважають невдахою чи безглуздою, це їхня думка, а не ваша реальність.

Залишайтеся при своїй думці. Це не означає, що потрібно щось комусь доводити. Наприклад, матір або подруги можуть залишатися при своїй думці про вас і це нормально. Не потрібно нічого нікому доводити, бо це лише викликатиме більше думок і емоцій. Важливо заспокоїтися стосовно минулого. Важливо не те, ким ви були, не те що ви робили помилки або вчиняли неправильно. Люди можуть порівнювати і осуджувати: «Ну, ти ж також була такою» або «Чому ти осуджуєш, коли сама робила помилки». Це все не має значення.

Важливо те, ким ви є зараз і що ви б зробили сьогодні. Нехай ваші батьки або інші люди думають що завгодно про вас. Це їхня думка, а не ваша реальність. В дитинстві батьки могли маніпулювати вами і шантажувати, погрожуючи не купити іграшку або не виконати інші обов'язки. Зараз ви розумієте, що це були маніпуляції і що батьки мали своє бачення того, як вам жити. Але зараз ви вже дорослі і можете самі забезпечити себе. Ви можете заробити гроші, самостійно їсти і вирішувати, що вам потрібно.

Звільнитися від ілюзій

Важливо звільнитися від старих ілюзій і нав'язаних відчуттів провини за те, що ви зробили щось не так. Минуле не повернеш і не змінити. Тому ці три кроки — це основні, але складні етапи. Багато відьом знову і знову стикаються з цими питаннями та їх тягне назад і вони борються з цим. Це як боротьба за новий шлях. Важливо подолати ці перепони, знайти сили і рухатися вперед. Нехай всі критики і сумніви залишаться позаду. Тепер час для нового початку.

Справжня магія, справжня відьма не приходить до себе просто так. Це дуже складно і навіть коли ви вже у цьому стані, якщо не працювати над собою, можна ще два-три або навіть п’ять років битися головою об стінку, продовжуючи користуватися старими звичками, які не підходять для нового. Якщо ви хочете різкого прогресу у своєму духовному розвитку, ось ці три ключові моменти, три базові речі, які потрібно прийняти як закон, концепцію або правило. Це і є суть не діяння — ми не робимо нічого, просто аналізуємо. Це робота з підсвідомістю, робота з самим собою.

Якщо ви пройдете ці перші кроки, ви уникнете багатьох помилок, падінь і болю, бо біль буде значно більшим. Ви скажете: "Ну, добре, я відьма" і з цього моменту почнеться процес вашого виховання. Ви почнете прокидатися і це прокидання буде болісним, але його треба пройти так, щоб ви, оглянувшись, побачили, що стара жінка вже залишилася позаду, є нова відьма, а не просто жінка. Вже не можна дозволяти себе пригнічувати або говорити, що не можна. Тому потрібно позбутися страхів, які є ілюзією, туманом. Страхи виникають через невідомість і відсутність знань. Вас запевнили, що нічого немає і ви повірили цьому. Перестаньте звинувачувати себе за минулі вчинки. Прийміть ці три базові кроки як концепцію.

Четвертий крок. Основа для особистої сили

Вам це все зрозуміло і очевидно. Але я не сказав найголовніше, і це певною мірою підсумовує те, що я сказав. Після того, як ми наведемо порядок у підсвідомості, нам потрібно зрозуміти, що робити у свідомості. Що потрібно усвідомлювати? По-перше, те, що було пророблено, концепція, що ви нова, страхи щодо того, куди рухатися далі і те, що з’явилася внутрішня Лють відьми.

Усе це винесено на свідомість, тепер що з цим робити? Здається, потрібно знову братися і бігти, але насправді є один момент: ці проаналізовані речі вже створюють основу для особистої сили.

Відьма на цьому етапі стає небезпечною не тільки для себе, але й для оточуючих. Оскільки з цим усвідомленням тримати це всередині дуже складно. Це складний момент, бо у відьмі накопичується енергія, яку не можуть не помітити навколишні. Це призведе до запитань: "Що з тобою сталося? Що змінилося?" Щобільше, ви навіть можете помітити зовнішні зміни — ваше обличчя може змінитися і деякі почнуть боятися вас, а можливо, навіть найближчі почнуть уникати вас. Деякі люди не зможуть більше брехати при вас. І знаєте чому? Найголовніше, що при вас не можуть брехати — це те, що ви почнете говорити собі правду. Вперше за все своє життя ви починаєте говорити собі правду і бачите цю правду в інших.

Правда помітна

Ця правда помітна в інших людях і ви навіть не знаєте, що з цим робити. Це відбувається якось само собою: у ваше поле потрапляє людина, яка не має ніякого відношення до езотерики чи магії. Вона намагається з ввічливості почати розмову про ті речі, якими ви живете і дихаєте ними, а ви дивуєтеся. Ви навіть не розповідали цій людині, що займаєтеся якимись практиками, але вони починають говорити правду. Мало того, вони починають говорити правду про себе. Ви запитуєте: "Навіщо ти мені це говориш?" Але він навіть не зможе відповісти на це питання. Не питайте, тому що ваші питання руйнують ситуацію. Енергетика і поле, які ви випромінюєте на цьому етапі, прояснюють, що у вас з’являється певна сміливість стосовно майбутнього. Ви більше не боїтеся, ви відчуваєте себе іншою і новою, навіть в певному сенсі відокремленою від всього цього. І в певному сенсі це і є правда.

Енергетика збиває оточення з пантелику і люди навколо наче починають «божеволіти» у вашому полі, кажучи вам правду. На додаток, коли вони відходять, можуть задуматись: "Що ж я наговорив?", "Чому я це сказав?", наче не розуміючи, як це сталося. Вони не можуть пояснити, чому з вами відкрито розмовляють про особисте і це викликає у них страх. Деякі люди починають ховатися від вас, а інші — навіть відчувають ненависть. Ця ненависть може вас здивувати так само як і дивна поведінка оточуючих.

Коли ви виходите, наприклад, до магазину або на ринок, може трапитися ситуація, коли перед вами стоїть чоловік і продавець виявляє до нього невдоволення, але до вас ставиться чемно. Або ж трапляється протилежне — вам намагаються підсунути щось неякісне. Люди, які вам зовсім не потрібні, починають або розповідати про свої душевні переживання, або поводитися дивно. Ви починаєте відчувати запахи людей, вловлювати їхній страх на рівні запаху, бачити в їхній поведінці те, що раніше залишалося непоміченим.

На роботі вас або намагаються залучити до ще більшої кількості завдань, як ніби відчувають вашу силу і хочуть завантажити ще більше, або ж намагаються позбутися вас, але це їм не вдається. Це все свідчить про те, що ваша енергетика на цьому етапі вже почала змінюватися. Це відбувається з того моменту, коли ви приймаєте рішення: "Так, я відьма, я приймаю себе такою, якою є, я повертаю собі свій ресурс і хочу змінити своє життя".

Допомогти простору

Якщо ви мудрі і не робите різких рухів, то простір навколо вас автоматично перебудовується. Але йому потрібно допомогти. Чому? Тому що процес йде повільно і потрібно допомогти простору навколо вас вибудуватись. Як це зробити? По-перше, ваші думки. Ваші думки, ваші очікування щодо інших формують нову дійсність, але тут є протиріччя. Ви нова і створюєте певну мислеформу, але за старою звичкою можете цій мислеформі дати протиріччя, інакше кажучи — створюєте конфлікт між думками та діями.

Вимоги до оточуючих. Чому це відбувається? Чому це виглядає так, ніби не стикується з тим, що відбувається? Чому виникає протиріччя? Тому що звичка мислити і говорити залишається старою. Розумієте, ви залишаєтеся такими, якими були раніше. Ви маєте прийняти для себе найважливішу річ: відтепер кожна ваша думка створює вашу реальність. Не те що ви говорите оточуючим, як вони мають діяти, а те, що ви думаєте. Бо достатньо подумати і набратися терпіння — і це станеться так, як має бути, так, як ви думаєте.

Думка одна, а слова інші

А виходить так, що ви думаєте одне, а говорите інше. Думка одна, а слова інші. Тому, що ви чітко не сформулювали цю думку. І ось інше: ваша думка очевидна для вас, вона здається реальною, правильною у вашому розумінні, але ви забуваєте, що для інших це недоступно. Просте вербальне передання думки не працює.

Іншими словами, на цьому етапі ви ще не вмієте синхронізувати думку і слова. Спершу ви маєте навчитися контролювати свої думки. Ось приклад: ви говорите «креветки», але думаєте про «кальмари». Ось приблизно так. Тобто ви проговорюєте одне, а думаєте про інше. Наприклад, кажете: «Йди зроби те і те», але виходить якась нісенітниця тому, що не можете передати свої думки словами.

Ви уявляєте, як воно має бути, розумієте, як має виглядати ситуація і намагаєтеся донести це до інших. Але вони просто не сприймають і виникає протиріччя між тим, що ви кажете і тим результатом, який ви хочете отримати. На цьому етапі потрібно дуже чітко розуміти, що інші люди сприймають ваші слова буквально.

Уяви цих людей: ви вже збили їх своєю енергетикою, наче муху змахнули і вони вже не знають, що з цим робити. А ви починаєте їм щось пояснювати і вони просто не розуміють, чого ви хочете. Ви дратуєтеся, кажете: «Ти не так це робиш», показуєте їм, а вони дивуються: «Так чому ти одразу цього не сказала?».

Це етап, який накриває кожного на магічному шляху. І тут я говорю вже не тільки до відьом, а й до магів. Якщо ви не усвідомлюєте, що думаєте одне, а говорите інше або не точно доносите свої думки, то ви не здатні на правильну взаємодію. Ваша енергетика вже створила певний «суп» і його треба «заправляти» думкою, а вербальність має бути простою і зрозумілою.

Річ у тому, що ви на певному етапі починаєте говорити «мовою мага». Але люди не розуміють цю мову, не в плані термінології, а в плані подачі енергетики. Їхні «комп'ютери» перегріваються, вони не можуть зрозуміти, що ви від них хочете. Тому в спілкуванні потрібно адаптуватися до їхнього сприйняття або ж взагалі уникати контактів поки не навчитеся нової комунікації.

Це не означає, що потрібно перестати говорити з ними на роботі, чи в інших справах. Але спершу має йти думка, образ, мислеформа, а вже потім — слова. Тоді вони зрозуміють і зроблять те, що ви думаєте. Ось чому дуже корисно виписувати свої думки словами — це допомагає синхронізувати мислення і вербальність. Ми вчимося цьому на курсах, пишучи есе. Есе — це тренування, яке допомагає навчитися переводити думку у слова, наче писати закляття. Адже закляття — це стисла вербальна форма мислеформи, яка втілює задум.

Рух, як вираження думки

Насправді коли наш розум був «відключений», ми робили механічні речі. Тобто у нас була механіка, як у звичайних людей, але насправді цієї механіки не було. Чому нас не розуміли інші? Тому, що ми не мали до кінця цієї механіки. Ми виконували певні механічні дії, які виглядали схожими на те, що роблять оточуючі, але завжди були чужинцями. Тільки тому, що наші думки випереджали події. Розумієте, ви зараз на шляху, коли стали дорослішати, а вас оточують малі діти.

Звичайна людина у цьому контексті — це як дитина. Ви виросли на порядок, а вони залишилися дітьми. Це не означає, що їх потрібно гладити по голові, тому що вони почнуть капостити, але ми повинні навчитися доносити до них те, що розуміємо. Інакше ми завжди будемо залишатися чужими. Особливо враховуючи той момент, коли ми починаємо отримувати нові знання, тому що досліджуємо себе, розмірковуємо над цими знаннями.

Коли зникло самозвинувачення за минулі дії, замість страху з'явилася певна внутрішня лють і ми стали щасливішими. Ми почали рости, дивимося на життя по-іншому, немає більше того постійного смутку. І навіть якщо буває сумно, ми змінюємо себе і змінюємо те, що навколо нас. Це приносить нову радість, нові знання. Знання приходять буквально миттєво: ось подумав — і вже приходить відповідь через ситуації, обставини, публікації, фільми, чи щось інше.

Чому так відбувається? Тому що ми розвіяли туман ілюзій, у нас усе чітко і ясно виходить. І ми готові змінюватися далі, тому що це приносить радість. Ми починаємо відчувати задоволення від змін, від трансформації, від роботи над собою. І цей інший погляд на речі приносить свої результати. Коли ми бачимо ці результати, ми радіємо, святкуємо, бо бачимо плоди нашої роботи.

А інші люди також починають це помічати. Вони дивуються: «Що з тобою сталося? Ти була звичайною, а тепер така незвичайна». Можливо, вони не кажуть це вголос, але точно думають.

З’являється більше енергії

Раніше ми були такими втомленими і пригніченими, а зараз у нас є енергія, але не для дискотеки, чи інших звичайних речей, куди більшість витрачає свою енергію. Ми більше не витрачаємо енергію на страхи, самозвинувачення, чи намагання жити так, як раніше. Ми просто стали новими. І тому вивільнилася нова енергія.

Це енергія, яка не забирає життєвих ресурсів. Це енергія поза межами життєвих ресурсів. І з кожним разом ми вивільняємо все більше цієї енергії. Вона впливає на наше сприйняття, наша пам'ять стає потужнішою, ми краще запам'ятовуємо.

Найцікавіше те, що ми більше не можемо дивитися старі фільми. Помічали це? Фільми 10-річної давнини здаються занадто повільними. Ви знаєте, чим все закінчиться, знаєте, що скаже кожен герой. Дивно, правда? Це тому, що наше мислення стало швидшим.

Наша пам'ять

Наша пам'ять також стала асоціативною. Не в тому сенсі, що ми запам'ятовуємо вірші чи інші речі, хоча, якщо потрібно, ми зможемо це зробити. Але ми обробляємо величезні обсяги інформації. Якби ви читали цю книгу кілька років тому, то вже лежали б без сил. А зараз ви навчаєтеся й поглинаєте інформацію тоннами.

Якщо раніше вам вистачило б відео з квантової фізики і після половини відео ви б заснули на цілу добу, то зараз ви дивитесь одразу шість роликів підряд. На додаток, ви ще й пишете такі есе, що я сам дивуюсь, наскільки глибоко ви аналізуєте матеріал. Це свідчить про те, що ваше мислення та сприйняття змінилися. Ви стали аналітично працювати набагато швидше, ваш розум здатен обробляти великий обсяг інформації.

Тепер уявіть, коли ваш «процесор» працює на максимумі — і це ще не межа. Я хочу наголосити: межі немає, ви продовжуєте розвиватися. Уявляєте, яке поле ви створюєте навколо себе? І це не дивно, що у вас ламається техніка. Мені часто скаржаться: то комп'ютер згорів, то телефон перестав працювати, то зарядка перегрівається, то пральна машина зламалася. Якщо виміряти ваше поле приладом, то стрілка б зашкалювала. Але такого приладу просто немає.

Тепер уявіть: ви заходите в приміщення, де потенціал у людей значно нижчий. Наприклад, прийшли у магазин і вам не потрібно нічого говорити — лише подумати. Ви дивитеся на сир і продавець підбігає з питанням: «Що вам потрібно?», стоїть, чекає вашого вибору. Ви кажете: «Ось цей сир, будь ласка» і вона навіть може запропонувати відрізати спробувати шматочок.

Якщо такого у вас ще не було, це ще попереду. Вам навіть не потрібно буде говорити — люди сприйматимуть ваші думки без слів. Вони не екстрасенси, це ви передаєте їм свої думки. Це здатність, яка розвиватиметься далі. Ви будете вкладати ідеї в голову інших людей і вони думатимуть, що це їх власні думки.

Щодо ідей

Звикайте до того, що хтось може «вкрасти» вашу ідею. Не хвилюйтеся через це — вчіться керувати цим процесом. Ви думаєте ідею і хтось поруч раптом починає про неї говорити. Це тому, що ви «накрили» його своїм полем і він почав цю ідею сприймати як свою. Користуйтеся цим, любі відьми, користуйтеся! Це результат того, що ви частково позбулися страхів. Повністю від них позбутися неможливо, адже іноді минулі спогади можуть накрити вас, але ви поступово вчитеся з ними справлятися.

Хочу сказати, що нам інколи потрібно захищати себе від людей. Маленький приклад: я уявив, що був у масці і провів експеримент. Уявив, що зайшов у приміщення у масці, хоча насправді не носив її. Я подумки «одягнув» маску. Заходжу без неї, але до мене ніхто не підходить. Поруч стоїть чоловік без маски і охоронець одразу звертається до нього: «Чоловіче, одягніть маску, будь ласка». Я подумав, що звертаються до мене, але озирнувся і зрозумів: я ж подумки в масці. Я тримав це в голові і чоловік, охоронець, бачив мене в масці. Чоловік поруч був шокований, а я чітко «читав» його думки: «Чому до мене зробили зауваження, а до цього хлопця — ні? Хто він такий, що може бути без маски?».

Це був чистий експеримент, але я на нього витратив ресурс. Я свідомо уявляв, що я в масці і це працювало доти, доки я тримав це у думках. Як тільки відволікався — мене бачили без маски.

Так працює навіювання. Це не якесь диво, це цілком нормальне явище, і його можна розвивати. У вас це вже починає розвиватися на рівні енергетики — спонтанно чи свідомо, але з кожним разом це відбувається з меншою витратою енергії.

Ось чому умовний «четвертий крок» — це вміння і навик: тренування думати те, що говориш і говорити те, що думаєш. Ми вже не можемо собі дозволити думати будь-яку дурницю, адже вона притягнеться до нас.

Це особливість розуму. Ви починаєте мислити швидше, аналізувати глибше, інформаційний потік стає потужнішим. Але вербалізм (уміння виражати думки словами) залишається на попередньому рівні, якщо її не тренувати.

Це потрібно тренувати, інакше може виникнути невідповідність між швидкістю мислення і здатністю до вербальної комунікації. Згадайте, як в одного посадовця: він думає одне, а говорить інше і всі сміються. Але в його сприйнятті це нормально, адже він переконаний, що говорить правильно. Йому дивно, чому люди сміються, адже він пояснює все чітко та логічно.

Це приклад того, коли у вас швидко працює мозок, але не розвинена вербальна комунікація. Те ж саме можна побачити в людей, які говорять про магію в інтернеті: вони ніби-то розумні, але не можуть чітко виразити свої думки. Їхній мозок працює в одному напрямку, а говорять вони щось зовсім інше.

Це одна з помилок, якої припускаються багато відьом. Вони дозволяють розійтися ментальності й вербальності. Кількість нейронних зв’язків збільшується, але їхній словниковий запас не зростає разом із цим. Тому потрібна постійна практика.

Пʼятий крок. Думати серцем

Звичка старої відьми — це імпульсивна емоційна реакція. Вона часто думає, що цей імпульс — інтуїція, що емоція — це прояв інтуїції. Але це помилкове бачення. Відьма не думає головою, вона думає серцем. Емоційні пориви, чи спалахи мають бути охолоджені, зосереджені. Думати треба серцем. Що це означає — думати серцем? Це ключовий момент.

Думати серцем означає кожен раз спів міряти свої дії із серцем. Ментальна енергія виходить із серця, а не з голови, адже сонячне сплетіння — це центр ментальної інтуїції. Перед будь-якою дією відьма запитує себе: "Що відчуває моє серце?" І слухає внутрішню відповідь. Це тонкий процес, який потрібно тренувати.

Часто в повсякденному житті жінка, пристосовуючись до буденності, приглушує цей голос серця емоціями чи бажаннями. Але коли ми заспокоюємось і слухаємо серце, воно стає нашим внутрішнім оракулом, який може відчувати істину без слів.

Справжня інтуїція

Якщо ми не запитуємо у серця, його голос поступово стихає і ми замінюємо його чимось штучним — як замінники цукру. Це може здаватися інтуїцією, але це лише її імітація. Справжня інтуїція проявляється тоді, коли ви чітко знаєте, що не потрібно робити, навіть якщо не можете це пояснити. Це і є голос серця.

Особливо жінки мають природне вміння відчувати серцем. Наприклад, коли ви обираєте партнера і слухаєте серце, це зазвичай правильне рішення. Якщо серце каже, що це не той чоловік, то варто до цього прислухатися. Проте часто емоції, закоханість чи раціональність можуть заглушити цей голос.

Щоб голос серця — оракул — знову почав працювати, потрібно постійно до нього звертатися, але робити це в рівновазі. Запитуйте своє серце, які зміни вам потрібні і з часом відповідь стане яснішою.

Що я можу зробити з тим, що маю? Що стосується моїх володінь, мого майна, того, що я вважаю своїм? Наприклад, це моє! Відьма, коли називає щось своїм, бере це під свій захист. І тут потрібно дуже чітко відчувати, що підказує серце: це моє, чи мені це не потрібно? Якщо це твоє — ми готові захищати це на всі сто. Якщо це не наше — ми відчуваємо, що воно нам не потрібне.

Так само зі страхами. Коли у вас виникає страх, ви можете запитати у серця: "Це мій страх, чи його нав’язали мені?" Серце завжди відповість, хоча в кожного цей голос звучить по-різному. Неможливо точно сказати, як воно має відповідати, бо це індивідуальне відчуття. Я не можу дати якусь систему чи методику, як це робити. Це просто потрібно слухати.

Для мене, як чоловіка, це складніше, але для жінок це набагато природніше. У вас є внутрішнє знання, яке не піддається логіці чи аналізу — ви просто знаєте. Ви точно відчуваєте, що це не ваш страх, або що це ваше. Це інтуїція.

Відьма знає, що робити

У ситуаціях, коли потрібно діяти швидко, відьма знає, що робити. Вона не ставить зайвих запитань, а просто робить те, що необхідно. А емоції приходять потім. Наприклад, коли відьма організовує похорон матері, всі навколо плачуть, але вона займається справами: домовляється з моргом, викликає необхідні служби. І лише коли всі йдуть, вона дає волю сльозам.

Я одного разу запитав таку відьму: "Як ти все це робила?" Вона відповіла: "Не знаю. Я просто знала, що так потрібно". Вона ніколи раніше не організовувала похорони, але в момент кризи вона просто знала, що і як робити. Це не можна пояснити логікою, але це була інтуїція серця.

Так само і в інших ситуаціях: відьма живе серцем, вона знає, що треба зробити, коли і як. Це не потребує пояснень чи аналітики. Це природна сила, яка просто йде зсередини.

Тому завдання відьми — не в тому, щоб бігати, робити ритуали або щось вивчати. Її основне завдання — навчитися слухати своє серце. Коли цей "моторчик" почне працювати, вам не потрібні будуть ніякі інші методи.

Серце дасть відповідь

Ви будете відчувати у своєму серці, що думаєте з приводу чогось і ваше серце дасть відповідь. Однак, оскільки ви довго не прислухалися до нього, вам потрібно буде деякий час, щоб відновити цю практику. Коли ви її виробите, це стане першим кроком до того, щоб чути богів, інших свідомостей і отримувати доступ до інформації світу. Відьма не зможе сприймати це розумом; у богів немає транслятора. Нашим транслятором є мозок, який може працювати лише в контексті людей.

Думаюча відьма — це та, яка мислить серцем. Вона діє з любові, яка відрізняється від егоїстичної любові звичайної жінки. Справжня материнська любов відчуває, коли дитині погано, навіть за кілька кілометрів. Вона знає, куди подзвонити чи куди відвести, коли щось трапляється. Жінка може відчути, коли її партнер зраджує, навіть якщо він запевняє у зворотному.

Коли я запитую вас, як справи, це не просто так. Я можу відчути, що щось не так і запитати, чи потрібна допомога. Можливо, я помиляюся, але іноді чоловік може бачити те, чого не хоче.

Важливо навчитися розділяти, де ваш розум, а де ваше серце. Коли говорить розум — це одна інформація, а коли серце — зовсім інша. Думаюча відьма запитує своє серце, як Оракул, вважаючи його кришталевим шаром, що відповідає на питання.

Шостий крок. Ревізія у своєму житті

Дуже важливо також робити ревізію у своєму житті: куди йде ваш ресурс, де ви витрачаєте енергію. Настає момент, коли відьма починає збирати плоди своєї роботи, як колекціонер. Це не просто накопичення, а визнання результатів, які дають зріст.

Я настійно рекомендую вести "відьомський щоденник", де ви зможете записувати свої досягнення. Це допоможе вам усвідомити, як ваші зміни в мисленні і діях приводять до результатів.

Настають такі моменти, коли можуть виникнути невдачі або обставини, які складаються проти нас. Попри те, що ми — відьми, ми все ж залишаємося людьми. Іноді відчуваємо розчарування, не можемо подолати труднощі. У такі моменти відкривайте свій щоденник з результатами та досягненнями. Записуйте дати, коли це сталося і що саме ви робили. Пам'ять може бути ненадійною; вона може підвести нас і важливо мати запис, до якого можна звернутися.

Ваша таємна книга

Цей щоденник — ваша таємна книга, де зберігаються ваші досягнення. Записуйте, які результати ви отримали завдяки своїй праці як відьми. Це не просто записи, а справжні перлини, які вас надихають у важкі моменти. Коли ви почнете переглядати свої досягнення, це надасть вам сил.

Ваші «перлини» — це результати вашої магічної діяльності. Наприклад, якщо ви провели ритуал або використали афірмацію і отримали бажаний результат, записуйте це. Це не просто звичайні записи, це ваші магічні досягнення, які підтверджують вашу силу, як відьми.

Ці записи допоможуть вам позбутися ілюзій і нагадають, що ви не просто людина, а відьма. Це дасть вам енергію та стимул для подальшого розвитку. Коли вам важко, перегляньте свої записи, щоб нагадати собі про свої досягнення і силу.

Звісно, бувають моменти, коли нас охоплює сумнів. Я, наприклад, лягаю спати і раптом починаю сумніватися в собі: «Ти обманюєш людей, ти не справжній». Це нормально і важливо розуміти, що ці думки не є вашими. Вони приходять ззовні і в такі моменти важливо звертатися до своєї практики, до молитви або медитації, щоб відновити зв’язок з божественним і знову відчути свою силу.

Чому не чують? Чому ти не чуєш? Знаєте, що мене витягує з цього стану? Я починаю згадувати, що ось ти допоміг комусь, і в нього все вийшло. Мій мозок говорить: "Це випадковість". Але я зупиняюся і згадую всі свої досягнення. Кажу собі: "Подивися, от я дав пораду відьмі і її життя змінилося. Це має сенс, я не просто так говорив, це працює!" Ці думки гріють мене і я розумію, що хоча іноді мене накриває людський сумнів, я відьмак і все буде добре.

Важливо пам'ятати, що бувають моменти, коли важко. Наприклад, ти отримуєш повідомлення від друга, що якщо буде потрібно, ти можеш зателефонувати. Але ти настільки паралізований, що навіть не можеш підняти слухавку. У такі часи згадуйте свої досягнення, вони нададуть вам сил.

Результати своєї діяльності

Записуйте всі результати своєї діяльності, навіть якщо вони здаються дрібницями. Якщо хтось звертався до вас за порадою і потім у нього все вийшло, запишіть це! Це не просто записи; це підтвердження вашої сили. Це ваші «перлини» — моменти, які підтримують вас у важкі часи.

Не бійтеся фіксувати всі свої досягнення, навіть якщо вони здаються вам складними для сприйняття. Це допоможе вам усвідомити, що ваша магія працює і давати вам впевненість у собі.

Коли виникають питання, чому щось не спрацювало, не варто одразу відмовлятися від своїх практик. Згадайте, скільки часу минуло з моменту, коли ви запустили процес. Чи був час для прояву результатів? Іноді інформація приходить до нас повільніше, ніж ми очікуємо.

Тож зафіксуйте свої досягнення, зберігайте їх. Це дасть вам мотивацію та енергію рухатися вперед. А наступні кроки вже будуть активними і ви зможете реалізувати зміни у своєму житті.

Сьомий крок. Фіксація результату та відпускання процесу

Найцікавіше, що ці всі етапи повторюються й відбуваються паралельно, але активні дії, в більшості випадків, відбуваються самі по собі. Важливо розуміти, що зміни відбуваються неконтрольовано і вони можуть шокувати, адже все відбувається не за нашим сценарієм. Ми сподіваємося на певний шлях, а все йде зовсім інакше. І тут відкрию вам страшну таємницю: в магії все відбувається через "дупу".

Насправді важливо зафіксувати результат, який ви хочете отримати, а не контролювати процес. Процес ви повинні відпустити. Вам не важливо, як це станеться, головне — результат. Часто ми не досягаємо своїх цілей, намагаючись управляти всім, що відбувається. Забудьте про контроль процесу; фіксуйте лише результати.

Процеси трансформації часто приводять до бажаного результату і вони можуть проходити через різні обставини. Тож утримуйте свою увагу на результаті. Процес — це як випущена стріла: ви можете керувати нею лише до моменту пострілу. Як тільки ви її випустили, управління закінчується.

Помилка відьми, яка прокинулася, полягає в тому, що вона намагається контролювати результат, коли вже нічого не може змінити. Наступний момент: результат може виникнути з енергії "хочу", але потрібно замислитися, чи варто цього прагнути.

Наслідки досягнення результату

Кожне ваше рішення повинно бути обдуманим. Які наслідки можуть бути після досягнення результату? Важливо проаналізувати всі можливі побічні ефекти. Будьте обережні, адже мудра відьма завжди враховує, які можуть бути наслідки її дій.

Перед досягненням результату розміркуйте, що ви будете робити з цим результатом. Чи принесе це вам духовний розвиток? Чи не створить це нові проблеми? Можна досягти цілі за будь-яку ціну, але після цього ви можете опинитися в ситуації, де все навколо розвалиться і вам доведеться розбиратися з наслідками.

Коли все закінчується, ви залишаєтеся з результатом. Що далі? Куди ви підете? Ви опинилися в пустелі, вибухнувши все навколо. Тому, перш ніж досягти результату, важливо подумати про те, що буде далі. Як тільки ви отримали результат, потрібно розглянути, як із цим жити. Ми часто плануємо, як потрапити до "банку", але забуваємо про те, як забрати звідти гроші і піти так, щоб нас не переслідували. Це радикальний приклад, але він ілюструє важливість продумування наслідків.

Навіть коли щось не працює, це все ще працює. Можливо, ви просто пропустили момент. Результат, якого ви досягли, повинен бути усвідомлений у всіх його аспектах. Це і є мудрість відьми — трансформація з мудрістю. Магія працює завжди, навіть якщо здається, що не працює. Вона може бути "під водою", але врешті-решт досягне свого результату.

Восьмий крок. Життєва енергія відьми

Життєва енергія має свої межі. Чому звичайні люди хворіють? Вони витрачають свою енергію на страхи, невпевненість і невроз. Коли людина зазнає невдачі, вона починає заздрити, злитися і це призводить до погіршення стану. Важливо зрозуміти, що енергія — це не лише фізичне тіло. Навіть якщо ви старієте, це не означає, що ви втрачаєте енергію.

Як приклад, візьмімо анекдот про довгожителя, який палить і п'є, але живе в задоволення і не переймається буденними проблемами. Вони звільнилися від страхів, ілюзій та почуття провини. Це енергія, яка звільняє від зайвих тягарів.

Коли відьма переживає труднощі, це часто відбувається через те, що її життєва енергія була атакована. Тому важливо контролювати, куди йде ваша енергія. Навіть якщо ви молоді, ви повинні розумно розпоряджатися своїм ресурсом.

Енергія витрачається на травми, хвороби та інші проблеми. Це одна з причин, чому відьми прагнуть працювати на себе, організовувати свою діяльність так, щоб не витрачати енергію на безрезультатну працю. Коли відьма проводить магічний ритуал, їй потрібно відпочити після цього, відновити сили. Важливо знайти баланс між бажаннями і потребами.

Відьмі необхідно мати партнерів, але не занадто багато, щоб уникнути енергетичних вампірів — людей, які лише беруть і нічого не віддають. Варто відсікти тих, хто постійно скаржиться та витрачає вашу енергію. Не потрібно віддавати свій ресурс тим, хто не хоче розвиватися. Кожна одиниця енергії має значення.

Знайти раціональність і рівновагу

Знайти раціональність і рівновагу у своєму житті — це завдання відьми. Не варто витрачати свою енергію на заздрість чи порівняння з іншими. Відьма обережно розпоряджається своєю енергією і якщо вона бачить, що це не потрібно, повинна відсікати ці витрати без жалю.

Лише ви вирішуєте, скільки енергії витратити. Якщо ви відчуваєте втому або виснаження, це знак, що щось іде не так. Не витрачайте себе на "треба" — важливо насолоджуватися моментами життя. Жити у задоволення, а не чекати на пенсію, щоб почати насолоджуватися.

Чим більше енергії ви витрачаєте, тим більше з’являється "вампірів" — людей, які хочуть забрати вашу енергію. Важливо усвідомлювати, що на вас завжди буде вплив з невидимого світу, тому необхідно підтримувати свою енергетичну безпеку.

Емоції можуть бути потужним інструментом, але вони не повинні контролювати вас. Якщо ви правильно розпоряджаєтеся своєю енергією, вона приваблює фінанси і можливості. Ваша життєва енергія — це ваш ресурс і він має бути у достатку, щоб ви могли жити в задоволення. Якщо ви живете на межі, простір не надасть вам більше можливостей. Вам потрібно мати запас енергії, щоб функціонувати, жити щасливо і сповна використовувати своє життя.

Чому відьма повинна берегти свою енергію? Тому що накопичити енергію не можна, як бензин у баку. Енергія — це здатність пропускати енергії. Якщо ваша життєва енергія на межі, ви не зможете прийняти додаткову енергію. Відьма використовує свою енергію для магії, тому важливо не виснажувати себе повністю.

Прислухатися до свого тіла

Потрібно відпочивати і прислухатися до свого тіла. Якщо робота забирає вашу енергію, може варто переосмислити її? Можливо, не варто бути в боргах, якщо це завантажує вас. Важливо знайти баланс і зрозуміти, де енергія витрачається без потреби.

Відьма повинна мати певний запас енергії, щоб діяти легко і вільно. Коли ви живете на межі, це призводить до виснаження. Наприклад, деякі співаки можуть легко брати високі ноти, тоді як інші, намагаючись перевершити себе, можуть пошкодити голос. Так само й у житті: якщо ви не перевантажуєте себе, то ваше життя буде легшим.

Економія енергії — це важливий аспект. Якщо ви віддаєте себе на благо іншим, не забувайте про себе. Важливо зрозуміти, куди йде ваша енергія і якщо це не туди, де потрібно, то варто зупинитися і переосмислити.

Девʼятий крок. Доля відьми

Важливо запам'ятати, що немає чіткої лінії, якою відьма повинна йти. Для більшості з вас, хто пройшов курс Рунічної біоенергетики, карма обнулилася і більше немає прописаної лінії долі. Доля відьми — це не сценарій, а те, що вона сама визначає. Немає чіткої програми, яку вона повинна виконати.

Відьми мають можливість визначати свій шлях, не прив'язуючи себе до традиційних сценаріїв. Їхнє життя не прописано заздалегідь; воно залежить від їхнього вибору та рішень. Це відкриває безліч варіантів, що дозволяє відьмі формувати свою реальність на власний розсуд.

Наприклад, якщо хтось запитує: "Скажи, що мені робити в цій ситуації?" — це означає, що людина не замислюється над своїм рішенням і перекладає відповідальність на когось іншого. Відьма розуміє, що це її рішення, її шлях і якщо результат невдалий, вона не сидить і не журиться, як це роблять звичайні люди. Вона просто відкидає невдале і намагається ще раз, але з іншими умовами.

Відьма вибирає

Відьма вибирає свій шлях, обирає знання, з ким спілкуватись, а з ким — ні. Ніхто не може нав'язати їй спілкування. Наприклад, якщо хтось запитує: "Чому ти зі мною не розмовляєш?", відьма може сказати: "Давай спілкуватимемося суботами, а в інший час я зайнята". Вона встановлює межі, щоб не витрачати енергію на зайві розмови.

Важливо усвідомлювати, що батьки часто пам'ятають своїх дітей маленькими і переживають за їхні справи, але це їхнє минуле. Відпустіть своїх дітей, дайте їм жити своїм життям. Вони вже дорослі й самі все зрозуміють.

Усе, що відбувається у вашому житті, — це не випадковість. Якщо щось іде не так, варто зрозуміти, де ви припустилися помилки, але без почуття провини. Це важливо для корекції подальших дій.

Наприклад, сьогодні я прочитав новину про митрополита, який стверджував, що магія і релігія не мають нічого спільного. Це цікаво, адже ми знаємо, що можемо здійснювати магію, звертаючись до різних сил. Ми можемо запрошувати енергію різних духів природи і це наша особиста сила.

Запам'ятайте, ви вільні, коли заходите в магію. Якщо у вас є кармічні вузли, їх потрібно розглядати і звільнятися від них.

Вузли потрібно розв’язати

 Повірте, це вийде на поверхню, і ви відчуєте сильні емоції, але це необхідно, щоб вирішити ситуацію раз і назавжди. Ви вільні. Ви звільнилися і можете направити своє життя так, як хочете. Нікому нічого не повинні. Якщо у вас є кредити, спробуйте позбутися від них, цінуйте свою свободу.

Коли ви говорите собі: "Це неможливо, треба віддавати кредит", ви ставите перед собою стіну. Так, кредит потрібно віддавати, але запитайте себе, чи є вихід, як не платити за нього, чи є ресурс, щоб не витрачати на це. Можливо, варто продати квартиру, закрити кредит і купити невеликий будинок на природі.

Думайте, як ви хочете налаштувати своє життя. Я питав себе, чим я можу займатися, щоб працювати з дому. Я не мав капіталу, але використовував той ресурс, який закликав. Я можу ділитися знаннями, які маю і якщо це корисно вам, я щасливий.

Не робіть помилок звичайних людей, ви вже не такі. Ви дивовижні і нехай у вашому житті буде якомога більше чудес. 

Післямова у відповідях та питаннях

1 Питання: 

Якщо ми говоримо про ресурс як енергію, то запитання у тому, як знайти свій ресурс і на що в першу чергу звернути увагу. Можливо, є якась практика?

Відповідь: 

Ресурс може бути енергією або діяльністю. Щоб зрозуміти свій справжній ресурс, запитай своє серце. Наприклад, може виникнути бажання подорожувати — це нормально, або в тебе може бути інша пристрасть. Я бачив пару, яка переобладнала будинок на колесах і знімала відео про свої подорожі, викладаючи їх на YouTube.

Не губіть свій ресурс, запитайте себе: "Чим я хочу займатися?" Я сам ставив собі це запитання. Коли я почав цікавитися магією, мені прийшла ідея створити курс. Це сталося несподівано у 2007 році, коли події на Майдані заморозили проєкт з будівництва, а я працював у дизайні. Я швидко розробив курс з дизайну меблів і почав його проводити.

Запитайте себе, які у вас є знання та навички. Випишіть, чого ви хочете у житті. Наприклад, ви не вмієте грати на гітарі, але хочете навчитися. Виділіть час на це, адже гра на гітарі може стати поштовхом до написання власних віршів.

Це може стати вашим шляхом до музики. Дехто починає з простих мелодій, а згодом стає музикантом. Поклик повинен бути — якщо вам подобається малювати, то дійсно зробіть це. Я колись відчув поклик до дизайну інтер'єру, займався виготовленням меблів на замовлення.

І ось, одного разу, коли мої помічники не прийшли, я сам піднімав величезні двері на шістнадцятий поверх без ліфта. Я витратив на це цілий день. Коли я нарешті закінчив, я відчув таку втомленість, але це був також момент усвідомлення. Цей досвід навчив мене, як важливо слідувати своєму покликанню.

Я сам зібрав усе. На ранок працівники прийшли й кажуть: "Ну, ми готові." Я відповідаю: "А вже не треба." Тоді вони запитують, скільки вони можуть отримати платні за шафу-купе. Там навіть стався скандал. Того вечора, я запитав себе, чим я можу займатися, щоб не тягати ці двері і не стикатися з людським фактором.

Наступний об’єкт, який мені запропонували, був повним облаштуванням квартири. Хлопці питали: "Як ви будете робити кухню? Яку плитку підібрати?" Я давав поради і тут один знайомий-архітектор запитує: "А хто це все продумав?" Я пояснюю, що це я і він мені каже: "Так ти ж дизайнер!" Він запропонував мені взяти гроші за дизайн. І тут я зрозумів, що мені потрібно пройти курси дизайну.

Я записався на курси, хоча диплом не отримав, мені важливо було зрозуміти, як це працює. В результаті мене запросили на програму "Метр квадратний" на телеканалі Інтер. Я прийшов на співбесіду серед двадцяти кандидатів, зібравши всі свої роботи. Коли мене запитали, що я роблю, я почав розповідати про свої ідеї з таким ентузіазмом, що навіть не помітив, як слина потрапила на малюнок.

Ведучий і продюсер слухали мене і врешті-решт сказали, що обрали мене з усіх кандидатів для зйомок через три тижні. Вони планували підібрати характерний об’єкт, щоб я міг провести майстер-клас з виготовлення меблів. І це стало початком моєї нової кар'єри. Результат, ось що важливо. 

Але перед тим, як щось робити, потрібно чітко сформулювати, чого ти хочеш і чого ні. Ніхто тобі не підкаже. Багато людей, наприклад, йдуть в музичні школи їх водять туди, але не всі стають музикантами. Це не допомогло налаштуватися на те, чим вони справді хочуть займатися.

2 Питання: 

Чому ми приходимо в це життя? 

Відповідь: 

Це питання варто адресувати собі. Ми приходимо, щоб зібрати досвід з усіх попередніх втілень. А щоб згадати, потрібно підключити свою енергію так, щоб вона не розпорошувалася. Я, наприклад, у минулому був чорнокнижником, мав пам'ять про чорнокнижні змови, чаклував. І щоб це згадати, мені потрібно було підняти свій тонус, навчитися слухати своє серце, довіряти собі. Це не сталося швидко, але я багато чого пережив.

Основна мета нашого втілення — зібрати певний потенціал, щоб мати можливість змінити своє тіло, як у комп'ютерній грі, де ти отримуєш бонуси і можеш змінити свій персонаж. Ми не корінні маги, нас сюди посилають і це потрібно згадати.

Основна суть нашого приходу на Землю — максимально відновити пам'ять про себе, зрозуміти, хто ми є. Ми дослідники, посланці. Найважливіше — поставити собі мету, відновити пам'ять. Наше тіло не пам'ятає минулі втілення, воно не може цього усвідомити. Ми маємо згадати все це.

Уявіть, якби всі наші втілення накладалися одне на одне. Це призводить до непорозумінь і щоб уникнути цього, потрібно змінити свою енергію. Ми приходимо сюди, щоб не плутатися в кармічних вузлах, які зав'язали в минулих життях. Важливо не створювати нові.

Нерозв'язані кармічні питання — це нерозуміння себе, своєї статі, свого місця в житті. Коли ти зрозумієш, хто ти є, ти зрозумієш, для чого прийшов сюди. Це питання, яке кожен маг задає собі до останнього подиху. Якщо ти думаєш, що одного разу все зрозумієш, ти помиляєшся. Час від часу з'являються нові питання і важливо продовжувати шукати відповіді.

Ти можеш усвідомити це лише в останній момент — чому ти сюди прийшла. І ось, ти зрозумів, що останній момент — це те, про що я кажу. Смерть — наш радник, ми постійно в битві і ми не знаємо, коли буде наша остання битва. Це усвідомлення приходить раптово і саме в цьому сенс: смерть — помічник мага. Маг бореться зі своєю смертю, щоб згадати, щоб ця остання битва допомогла йому уникнути повторних втілень і страждань.

Ми не знаємо, які батьки у нас будуть, чи будемо ми щасливими, чи народимося в дитячому будинку. Ми маємо згадати, хто ми є і час на це обмежений.

3 Питання: 

Нас не навчали слухати себе і тепер нам потрібно цьому навчитися. 

Відповідь: 

Спогад — важливий процес. Зазвичай спогади приходять у спокійній обстановці, але для цього треба звільнити енергію. Коли відьма бореться і не приймає, спогади приходять у критичних ситуаціях. Тільки коли ви у спокої і звільняєте енергію, спогади можуть з’явитися.

Я можу навчити практики входження в транс, але тільки тих, хто пройшов підготовку, бо свідомість повинна бути стабільною. Я надам ці практики у наступних книгах. 

Практичні додатки

Практика 1. Як зробити так, щоб техніка не виходила з ладу

Ви, мабуть, чули про "предмети сили", так? Це речі, які можна наділити певною енергією, щоб вони працювали в гармонії з вами. Якщо предмет для вас нейтральний, він не отримує вашого заряду і стає "чужим" у вашому полі.

Щоб техніка не ламалася, потрібно її наповнити тим самим зарядом, яким володієте ви. Це може мати вигляд смішним, але насправді це реальна квантова фізика. Почніть говорити з предметами. Наприклад, якщо у вас є ноутбук, поговоріть з ним: "Мій лапочка, мій дорогий". Дайте йому ім'я — нехай це буде, наприклад, "Богданчик" або "Зайчику". І коли ви почнете до нього так звертатися, він перестане ламатися.

Це виглядає дивно з боку, але це не обов'язково потрібно робити вголос. Головне — не відчувати себе ніяково. Якщо ви серйозно ставитеся до цього, предмет починає "відповідати" і працювати краще. Можливо, він буде іноді "капризувати", але загалом все буде гаразд. Я, наприклад, коли мій комп'ютер починає зависати, кажу йому: "Ну що ти, малий, перезавантажмось". Іноді він не бачить деяких програм, але я кажу: "Давай я тебе перезавантажу і все буде добре". І він дійсно починає працювати.

Я розумію, що це виглядає, як щось смішне, але в мене стаціонарний комп'ютер працює з 2007 року! Зараз вже 17 років, як цей "дідусь" все ще в строю. Хоча, зазвичай, такі речі живуть 3-5 років максимум.

Якщо ви купуєте нову техніку — привітайте її, дайте їй ім'я. Наприклад, назвіть нову пральну машину "Зоряночка". Звертайся до неї, коли завантажуєш білизну: "Зоряночка, поперімо разом!". Коли почнете це робити, побачите, як предмети реагують на вас.

Це може звучати наївно, але якщо ви підійдете до цього серйозно, техніка перестане виходити з ладу. Я, наприклад, розмовляю навіть зі своєю машиною. Вона мені служить вже стільки років, хоча в інших випадках її вже давно потрібно було б ремонтувати. Вона навіть дає підказки — коли щось починає моргати чи сигналити, це її спосіб привернути до себе увагу.

Якщо ми налаштуємо свої вібрації на спілкування з предметами, то зможемо навіть "чути", як вони нам відповідають. Іноді техніка просто потребує уваги і якщо ми правильно взаємодіємо з нею, все буде добре.

Не називайте машину або інші предмети іменами у присутності інших. Це інтимний процес, особиста справа між вами та предметом. Якщо називати предмет вголос чи ділитися цим з іншими, ви можете порушити енергетику, яка пов’язана з ним. Магія полягає у тому, що предмет заряджається вашим особистим зарядом. Це не слід обговорювати з іншими — це ваша особиста таємниця. Спробуйте це і пізніше ви самі переконаєтесь, як це працює. Оберіть кілька речей, які вам важливі і дайте їм імена та персоніфікуйте їх.

Недооцінювати себе як творця — це помилка. Ви якоюсь мірою для цих предметів — як боги. І на квантовому рівні це стає реальністю. Коли ви додаєте їм імена, ви надаєте їм життя.

Практика 2. Вплив на думки інших

Щодо практики впливу на думки інших: найпоширеніша помилка — це коли ви намагаєтесь нав'язати свою думку іншій людині, порушуючи її волю. Правильний підхід полягає у тому, щоб не нав'язувати, а транслювати думку. Чому іноді ваші ідеї хтось висловлює, хоча ви їх не передавали? Тому що ви транслюєте їх. Ви створюєте поле навколо себе і люди, які потрапляють у це поле, можуть почати "зчитувати" фрагменти вашої думки.

Наприклад, я можу жити якоюсь ідеєю, втілювати її у життя і інші можуть підсвідомо це зчитувати, навіть не усвідомлюючи цього. Вони не отримають всю ідею повністю, але певні фрагменти можуть відтворити. Це відбувається тому, що ми перебуваємо на одній частоті.

Однак, щоб думка була зчитана, її потрібно утримувати. Це практика. Ви повинні усвідомлювати свої думки, не просто думати, як людина, яка говорить про те, що бачить, а усвідомлювати кожну думку, яку ви хочете транслювати. Тоді люди, які налаштовані на ваші біоритми, зможуть їх зчитувати.

Це працює, коли відбувається збіг "кодів" мислення між вами та іншими. Якщо код мислення не збігається, нічого не відбудеться — ви пройдете повз одне одного, як дві планети. Але якщо є відповідність, думки можуть бути зчитані, як нейрони, що "запалюються".

Якщо ви намагаєтеся нав'язати думку силоміць, це викличе захисну реакцію у людини і вона просто відштовхне вашу думку. Тому важливо не тиснути, а транслювати думку м'яко і природно.

Наступний експеримент не завжди дається одразу, але варто спробувати. Зазвичай, у середньої людини радіус енергетичного поля складає близько пʼяти метрів. Якщо ви перебуваєте у цьому радіусі, то можете просто подумати про щось і уявити це. Наприклад, ви хочете чашку кави. Ви уявляєте цю чашку і візуалізуєте, що було б добре її отримати. Це схоже на практику з парковками, яку я часто застосовую. Я створюю думку про вільне паркомісце, де хочу припаркуватися. І в 90% випадків це вдається. Але я помітив, що цей процес потрібно робити заздалегідь, враховуючи фактор часу.

Коли ви тільки почнете практикувати, вам може здаватися, що результат приходить із затримкою. Наприклад, ви сьогодні хочете кави, але, можливо, вам принесуть її завтра чи навіть через кілька днів. Це може бути несподівано, але не варто цьому дивуватися. Секрет у тому, що час між вашим уявленням і отриманням результату буде скорочуватися з практикою.

Це працює і з іншими ситуаціями. Наприклад, з "зеленою хвилею" на дорогах. Якщо ви хочете уникнути заторів, потрібно заздалегідь візуалізувати, що ви рухаєтеся легко, без зупинок. Але враховуйте фактори, як-от аварії чи специфічні умови на дорозі. Найкраще практикувати це ще до того, як ви сядете в машину. Візуалізуйте свій шлях зранку, коли п'єте каву і уявляйте, як ви легко дістанетеся місця призначення.

Навіть якщо не все вдасться одразу, не розчаровуйтесь. Продовжуйте експериментувати і ви почнете помічати, як ваші думки починають впливати на реальність. Можливо, ви знайдете альтернативний шлях, побачите, як хтось об'їжджає затор і поїдете за ним, минаючи перешкоди.

Головне — бути чутливими до того, що відбувається навколо і не зациклюватися на невдачах. Почніть з малого, щоб набути впевненості. Тренуйтеся і з часом це буде працювати дедалі ефективніше.

Коментарі

Вас може зацікавити

Магія Часу: Ключі іншої реальності. Книга друга

Навички у магії

Магія Часу: Шлях Знання. Книга перша

Дописи про Руни

Магія Внутрішньої Сили: Як пізнати себе і змінити реальність

Енергосистема Скандинавських Рун

ВІДЬМОЗНАВСТВО ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА. Синій конспект. ВВІДНІ ЛЕКЦІЇ З ВІДЬОМСТВА